woensdag 27 april 2022

Oeps, alweer achterstand

Ik denk dat ik teveel foto's maak πŸ˜‰. Het bewerken neemt ook tijd in beslag en naast mijn talrijke kinΓ©-, dokters- en ziekenhuisbezoeken, er nog tijd voor vinden is soms moeilijk.

Dus... hier komt weer een tamelijk lange blog.

Sunny wil alleen 's morgens naar buiten maar dan is het nog te koud om lang buiten te blijven.

Daarom mag hij even in de ren naar buiten en de rest van de dag geniet hij binnen van het zonnetje, voorlopig althans πŸ˜‰. Hij is alweer in de rui en dan vind ik het ook riskant om hem met een dun vachtje naar buiten te laten gaan. Hij wordt binnen 3 weken ook pas gevaccineerd.

Hoe durf je mijn tukkie verstoren πŸ˜’?

Aaahhh, een warm zonnetje en knuffeltjes van mammie. Wat kan ik nog meer wensen πŸ’—?Pootje vasthouden 😍.Mals buikje knuffelen 😍.


De oogjes en wimpertjes waar ik nog altijd verliefd op ben 😍.


Schattig zijn is vermoeiend πŸ˜„.De houding, het dik wit buikje... ja, de schattige gelijkenissen zijn weer groot 😍.


Soms doen konijntjes rare dingen... 😁.


Voor en na een workout moet je altijd goed stretchen 😊.😍😍😍


Nom, verse groentjes πŸ˜‹.
Denk dat het tijd wordt om afscheid te nemen van deze bouwval, bijna 2 jaar plezier aan gehad, maar niet meer veilig nu. En het probleem is dat deze nergens meer te koop is want het bedrijf is failliet. En het is zijn lievelingshuisje 😟.


Nogmaals pootje vasthouden πŸ’˜.


U mag mijn poot kussen, voorzichtig met mijn wit handschoentje πŸ˜‰.


Lentekussentje πŸŒΉπŸ¦‹.


Het tuinier-seizoen breekt weer aan, ik heb alvast hulp ingeschakeld πŸ˜„.


En voor de mensen die denken dat foto's nemen zo vlot lijkt te gaan: hieronder enkele bloopers 😁.

Sunny duwt werkelijk alles om. Da's de reden dat ik geen vazen of beelden op de grond heb staan, die overleven het niet πŸ˜‰.


Ik ben dol op zijn lieve grappige pootjes als hij graaft πŸ’“.


En naar een slapende Sunny kan ik uuuuren kijken 😍.


Zoals gewoonlijk sluit ik af met fotoalbums van mijn wandelingen en tuin.


Oranjetipje op een pinksterbloem: https://photos.app.goo.gl/ZZuv75gddpJhmj2c9Voor ik het vergeet nog even de resultaten meegeven van de professoren in Leuven ivm mijn oogspierontsteking. Hoewel men geen ontsteking vindt in het bloed, was die op de mri duidelijk wΓ©l te zien. Terwijl ik op dat moment nog maar weinig pijn had. Dus wellicht is de zwelling en verdikking nog veel erger geweest toen ik helse pijnen doorstond. Blijkbaar is het mogelijk dat een ontsteking niet altijd in het bloed is terug te vinden.
Omdat de ziekte in remissie is (de laatste zwelling zal wellicht vanzelf verdwijnen) hoef ik niet aan een infuus om mijn immuunsysteem te onderdrukken. Gelukkig maar, want de bijwerkingen waren o.a. kaalheid 😱! Niet alleen de hoofdhuid, maar wenkbrauwen, wimpers, kortom, alles zou uitvallen. Dat medicijn wordt ook aan kankerpatiënten gegeven.

Ik kreeg wel te horen dat ik al 1,5 jaar de verkeerde behandeling heb gekregen. Tof om te horen... Da's de reden dat de ontsteking maar bleef aanslepen en nooit genas. Omdat ik telkens lichte en korte kuren cortisonen kreeg, was de pijn wel onderdrukt, maar de ontsteking nooit weg en ze flakkerde dadelijk weer op. De juiste manier was geweest: 2 maanden hoge dosissen in afbouwschema.
Nu hebben cortisonen geen zin meer omdat mijn lichaam eraan gewend is geraakt en ik telkens hogere dosissen nodig heb om werkzaam te zijn.

Het zou kunnen dat de ontsteking gaat terugkomen, maar volgens de specialist niet meer in dezelfde oogspier.
Mocht ik dit in de toekomst opnieuw krijgen (en die kans is groot want ik sukkel hier al sinds 2011 mee, alleen was het vorig jaar op zijn ergste), dan moet ik NSAID's nemen. Ook 2 maanden en in hoge dosis met afbouwschema. Dit om medicijnafhankelijke hoofdpijn te voorkomen. Maar NSAID's hebben het risico dat ze bij mij darmbloedingen kunnen geven, vanwege mijn ziekte van Crohn. De specialist had er echter wel vertrouwen in dat het met maagbeschermers goed zou verlopen.
In 2010 heb ik een darmbloeding gehad door langdurig ibuprofen te nemen, maar toen nam ik nog geen maagbeschermers omdat ik toen nog niet wist dat ik de ziekte van Crohn had.
Dus op hoop van zege dat ik even verlost zal zijn van de oogspierontstekingen 🀞🏻!

Nu heb ik eindelijk tijd om mijn andere gezondheidsproblemen aan te pakken: mijn nek, bekken, rechterbeen en darmen. Inmiddels ben ik wel al intensieve therapie aan het volgen bij het CAW. Ik doe mijn best om me beter te voelen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten