zondag 3 januari 2010

Nieuwjaarswensen, kerstkado's, foto's enz.

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, gezond, geweldig, fantastisch en liefdevol 2010!

In deze blog wil ik allerlei leuke foto's en filmpjes laten zien want ook de diertjes zijn natuurlijk verwend geworden met Kerst. Kan je dieren té veel verwennen? Nee, natuurlijk niet Wink.
Het zijn veel foto's, jullie zijn gewaarschuwd Smile

Om te beginnen wil ik mijn lieve vriendin uit Nederland bedanken omdat ze allerlei lekkere kadootjes voor de diertjes heeft opgestuurd! Chica was helaas te bang om te poseren voor de foto (zij is bang van alle nieuwe dingen) maar Fluffy, Snowy en Misty waren uiteraard wèl bereid om fotomodel te spelen Very Happy.

Ik rook overigens niets aan de pakjes maar de konijnen wel hoor! Wat hebben ze toch goede neusjes.
Hun eerste kadootje: snoepballetjes.

Maar wat zou er toch in het volgend pakje zitten? Zo te zien ruikt het erg lekker, het scheelde niet veel of ze hadden het papier er zelf af gerukt.

Schiet toch eens op met dat openmaken! (Nieuwsgierig? Nee hoor Laughing)Oh jammie, paardenbloem en goudsbloem! Onze favoriet!Misty kreeg ook lekkers: gevriesdroogde meelwormen en sprinkhanen. Zij liever dan ik hoor Wink.Hier lijkt ze wel te zeggen: "Is al dat lekkers ècht voor mij?" Very HappyChica tenslotte heeft pompoenpitten gekregen maar was te bang om ermee op de foto te gaan.

Van ons heeft ze een natuurlijke tak gekregen. Ook hiervan was ze aanvankelijk bang maar toen ze eenmaal eraan gewend was, kreeg ze de smaak te pakken! Op de foto zie je dat er al wat aan geknaagd is, op dit moment blijft er enkel nog blank hout over Smile.Mijn vriend heeft me heel aangenaam verrast dit jaar. Er stond een groot pak op de kast van ca. 1 m x 50 cm. Ik had al lang mijn zinnen op een nieuwe hamsterkooi gezet maar ze was erg duur. En ik kon me niet voorstellen dat mijn vriend zoiets zou kopen voor mij. Blijkbaar ken ik hem toch niet goed genoeg want ja hoor, dat was mijn verrassing: een nieuwe hamsterkooi voor Misty.

Ook zij is er heel blij mee zo te zien, alleen was ze het niet eens met mijn indeling. Ik verwachtte dat ze beneden in haar huisje zou slapen maar blijkbaar wakkerde het buizensysteem haar instinct aan: van gangenstelsel naar holletje. Ze heeft de uitkijktoren uitgekozen als slaap/voorraadkamertje. Leuk om te zien natuurlijk, het is puur genieten en leuker dan tv. Enige nadeel: ze is te lui om overdag naar beneden te komen om te plassen. Dat doet ze daar dus ook. Gelukkig wel in een hoekje waar ze niet slaapt en waar geen gehamsterd voer ligt. En gelukkig wordt het ook goed verlucht door het deurtje maar heel happy ben ik er toch niet mee. 's Nachts gaat ze nochtans wel in haar wc-tje. Ach ja, ik laat haar maar, misschien moet ze haar draai ook nog vinden. En anders betekent het gewoon ietsje meer poetswerk voor mij Wink.

Ik vind haar gedrag ook veranderd, ze hamstert nu veel meer dan vroeger. Door die kooi is ze veel actiever geworden.

Geniet mee van Misty in de Hamster Heaven Metro (80 x 50 x 50 cm).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten