zondag 4 april 2010

Allerlei nieuws

Het is een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb en daar is een reden voor, ik ben namelijk wat ziekjes en genees trager dan verwacht. Dat houdt ook in dat ik iets minder goed voor de diertjes kan zorgen en daar hou ik niet van.

Inmiddels is het 2 weken geleden dat Fluffy en Snowy ingeënt zijn en tot nu toe gaat alles nog goed. Ik heb hen allebei preventief behandeld met Panacur opdat Snowy niet opnieuw EC zou krijgen. Ze hebben geen van beide een bult gekregen maar ze zijn dan ook alleen geënt tegen VHS. Ze wonen binnen, spelen bij goed weer enkel overdag buiten en ik zie de eerste muggen pas in het najaar. Dus de inenting tegen Myx volgt pas eind dit jaar, als ik ze al laat enten, daar ben ik nog niet uit.

Tot nu toe blijft hun eetlust goed, zijn ze vrolijk en actief en blijven ze goed op gewicht. Enkel Snowy is iedere week 6 g afgevallen. Ik hoop dat dit aan de rui ligt, hij is immers flink aan het verharen. Daarvoor geef ik preventief Prozyme maar wat een probleem om dit in België te krijgen.... Ik heb het vorige week vrijdag (26/03) besteld en het is er nog steeds niet! En de tijd begint te dringen, ik heb nog maar voorraad voor 1 à 2 dagen. Sad
Pf, ik weet niet of het probleem bij de Belgische of Nederlandse post ligt maar het is erg vervelend!

Omwille van het verharen geef ik Snowy ook minder brokjes want hij had wat last van platte keutels, misschien ligt het gewichtsverlies ook aan minder voer. 12 g verliezen is niet dramatisch maar ik hou hem uiteraard scherp in de gaten.

Ik verwachtte me bij hem aan een gasaanval, toen Fluffy gisterenavond plots haar brokjes weigerde. Ja hoor, zij had gas! Meteen Equate en buikmassage ingezet en ze begon zowaar maalgeluidjes te maken. Geen 10 minuten later begon ze weer te knabbelen en te eten, ik was er dus heel snel bij. Het heeft er wel voor gezorgd dat mijn nacht een uurtje korter was maar dat heb ik er graag voor over. Wink

Bij Fluffy zie je trouwens de eerste ouderdomsklachten, wat strammer als ze opstaat, ze kan soms moeilijk aan haar oor krabben en af en toe wast ze haar snoet poot per poot. Ik behandel haar daarvoor met warmte en massage en dat lijkt te werken, ze wordt weer wat soepeler. Inwendig krijgt ze kruiden tegen gewrichtsproblemen maar ik ben me ervan bewust dat ik het probleem niet eeuwig kan verhelpen.

Nog iemand die oud begint te worden: Chica (mijn valkparkiet). Het lijkt wel alsof ze in menopauze komt. Ze begint erg onregelmatig te leggen en te broeden. Soms zitten er wel 8 dagen tussen 2 eitjes ipv 1 dag. Vorig jaar al heeft ze eens een windei gelegd en vorige week kwam er een eitje met een heel broze schaal, het is dan ook kapot gevallen want ze zat boven op de kooi toen ze het liet vallen. Ik heb al 2 vogelartsen gecontacteerd en zij dachten aan een eileiderontsteking o.i.d. 
Maar aangezien ze niet ziek oogt, geen legnood heeft en verder gewoon actief en vrolijk is, wijt ik het aan het verdwijnen van haar hormonen. Niets aan te doen.

Misty is nog steeds erg actief, ze is zowel 's morgens als 's avonds wakker en dan wil ze uit de kooi. Zodra ik me beter voel, moet ik haar toch nog eens gaan filmen want per slot van rekening wordt ze ook "al" 1,5 jaar.

Tot slot wil ik jullie allemaal nog fijne paasdagen wensen en als jullie vakantie hebben: een fijne paasvakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten