zondag 25 april 2010

Update diertjes

Zo, het is weer even geleden dat ik nog iets gepost heb maar dat ligt aan mijn gezondheid die niet echt mee wil werken. Omdat mijn ogen continu ontstoken zijn, is het erg moeilijk om naar een scherm te kijken of zelf foto's te maken. Daarom heb ik mijn vriend gevraagd of de foto's en filmpjes die ik vandaag post niet wazig zijn, volgens hem niet. Dus eventuele klachten mag je aan hem richten. Wink

Maar nu de beloofde updates over de diertjes. Vorige keer postte ik dat Fluffy wat stram aan het worden is. Massage en warmte werkten goed maar toch nog te beperkt naar mijn zin. Wat meer beweging zou beter zijn en ik heb de truc gevonden om haar te laten bewegen. Iedere dag leg ik hun speelgoed op een andere plaats, dat is al voldoende om alles opnieuw grondig te inspecteren. Wat is het heerlijk om mijn lieve meid dan weer zo vrolijk en actief te zien! Ze huppelt, springt, rent en maakt zelfs binkies! Natuurlijk doet ze die dingen als je de camera niet bij de hand hebt. Wink

Snowy doet vrolijk mee en begint ook eindelijk wat meer zelfvertrouwen te tonen als hij buiten speelt. Hij blijft nog niet lang buiten maar zodra Fluffy eens mee gaat en ik een bak met hooi neerzet, zal hij wel vlug van gedacht veranderen. 1x heb ik Fluffy met kooi buiten gezet maar ze wist niet hoe vlug ze weer naar binnen moest rennen. WinkZe blijven allebei goed op gewicht en over hun eetlust mag ik ook niet klagen. De rui zet zich langzaam maar zeker door. Alleen sukkelt Fluffy weer met een traanoogje, misschien wel door de verminderde weerstand door de rui. Het komt regelmatig terug, ik behandel het telkens met Oculoheel en dan verdwijnt het weer voor enkele weken/maanden.

Ik had nog een mooi filmpje van Fluffy gemaakt maar helaas is het te donker om goed te zien wat ze doet (het was al avond toen ik het filmde). Snowy nam haar voorbeeld over en gelukkig deed hij het overdag, dus nu kun je alvast mijn ventje bewonderen. (wees gerust, hij eet de zak niet op, hij knabbelt er zelfs niet aan ;-)).


Verder doen ze nog steeds heel veel dingen samen, waar je de 1 ziet, zie je de ander.

Samen eten:

Samen maffen en zonnebaden:

Chica doet het ook nog altijd prima. Ook zij begint te ruien dus dat betekent dat ze ook geen eieren meer legt (voorlopig althans). Ze is tijdens de rui ook veel vriendelijker van karakter, krijst niet zoveel en is veel speelser. Iedere dag krijgen de nijnen hier om 12u. kruiden en Chica mag natuurlijk niet uitgesloten worden. Daarom krijgt zij een pompoenpit en ik vind het zo leuk hoe ze die pelt met haar behendige snavel.


Chica zit nooit opgesloten als we thuis zijn en van de week was ze mij al vliegend gevolgd naar de badkamer. Gelukkig vond ze een geschikte landingsplaats:Tot slot mag ik mijn mooie mollige Misty natuurlijk niet vergeten.
Ze is nu iedere morgen en avond wakker dus ik kan nog meer van haar genieten. En hoewel ik al een curverbak (van 80 liter) vol (!) speelgoed heb, kan er altijd nog meer bij. Vooral als het een cadeautje betreft. Viviane (van Vivi's Ark) was zo lief om Misty een eigen restaurant te bezorgen. Is het niet superschattig?Geen opmerkingen:

Een reactie posten