zondag 30 januari 2011

Oudjes

Een week na mijn vorige blog, zat Chica weer op haar normale gewicht. Momenteel is ze opnieuw in de rui en legt ze dus geen eieren. Het valt me op dat ze van het nieuwe grit niet of nauwelijks eet. Lust ze het niet of heeft ze het niet nodig? Ik weet het niet. Voor het overige gedraagt ze zich normaal.
De laatste weken begint Fluffy meer en meer ouderdomsverschijnselen te vertonen. Ze raakt moeilijk overeind na het liggen, ze heeft meer moeite met in en uit de kooien te springen en de laatste dagen weigert ze zelfs resoluut. Ik til haar eruit en soms ook erin maar daar wil ik eigenlijk geen gewoonte van maken. Vooral omdat het probleem tussen haar oortjes zit want ze kan het nog wel, ze durft alleen niet meer goed. Daarom heb ik al verschillende maatregelen getroffen: voeding die haar gewrichten en spieren wat smeren, extra antislip matjes die het makkelijker maken om in en uit de kooi te springen en een wc met lage instap waar ze dankbaar gebruik van maakt.Rust roest, zegt men vaak en misschien is dat bij haar een oorzaak van de stramme spieren. Ze luiert en slaapt heel veel wat ik mijn senior meisje uiteraard ook gun.

Gisteren ruimde ik hun speelhoekje op en wisselde ik speelgoed van plaats. Dat zorgt altijd voor nieuwsgierige snuitjes en ze zijn dan heel actief alles aan het besnuffelen en verkennen. En daarbij verbaasde ze mij door een heus sprintje te trekken, wat kan ze nog snel zijn! Wat later zag ik zelfs enkele bescheiden binkies Very Happy. Snowy's binkies waren zoals gewoonlijk meer uitgelaten. Over Snowy gesproken, hij is ongeveer 20g aangekomen en heeft een lekker dik buikje nu Very Happy.
Gelukkig heeft Fluffy nog haar actieve momenten en ze is naarstig bezig om het venster van het grashuis groter te maken.Enne... voor iets lekkers krijg je haar ook nog in beweging. Snowy is vanzelfsprekend een vreetzakje, waar het kleine ventje het blijft steken is mij een raadsel. Bij Bunnybin heb ik een hooiklok besteld en die valt erg in de smaak. Zo erg zelfs dat Fluffy gromt als Snowy de klok naar zich toetrekt. Gelukkig heeft ze nog steeds pit in haar oude lijfje :).
Ik ga aan verschillende dierenartsen vragen of zij nog tips voor mij hebben voor konijnen op hun oude dag. Honden worden behandeld met Metacam, glucosamine enz. Misschien is dit ook mogelijk voor konijnen? Ik hoop alleszins dat ik haar nog lang bij me mag hebben. Dat ik de ouderdom niet kan tegenhouden, besef ik.
Maar ik zou wel graag haar klachten verlichten en het ouderdomsproces enigszins vertragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten