zondag 29 april 2012

De stilte doorbroken

Het is enkele weken stil geweest op de blog maar dit wil niet zeggen dat ik heb stilgezeten, integendeel! Het was (en is nog steeds) heel druk. Mijn oogontsteking gooit jammer genoeg nog altijd roet in het eten waardoor ik minder snel kan werken dan verwacht.

Zoals jullie weten (of nu te weten komen Wink) werk ik bij mijn dierenarts (www.dapdemol.be). De voorbije maanden ben ik bezig geweest met het bouwen van de webshop en daar kroop heel veel tijd in, ook privĂ©-tijd. Maar het resultaat mag er zijn (als we zo vrij mogen zijn Wink): www.dapdemolwebwinkel.be
In de toekomst zullen er nog meer artikelen en betaalmethodes bijkomen.

De afgelopen zondagen heb ik meegewerkt aan 2 workshops van T-Touch voor katten en knagers (www.ttouch.be). Het waren hele leuke, leerrijke en ontspannende namiddagen. Het was ook leuk om nieuwe dierenvrienden te leren kennen. Of mailvriendinnen die ik eindelijk in levende lijve heb kunnen ontmoeten. We hebben veel goede reacties gekregen dat zowel de diertjes als de baasjes ervan genieten! In de onderstaande links kunnen jullie de fotoalbums van de betreffende datums zien.

Met de dieren had ik het eveneens druk. Met Fluffy bleef alles gelukkig een klein beetje stabiel. Ik ben nog altijd bezig om de pijnstiller/ontstekingsremmer af te bouwen. Momenteel zit ze op 0.2 ml (2x daags). Ondanks dit (of dankzij?) is haar eetlust zelfs nog toegenomen. 
Net zoals vorige keer voelde ik het voordat ik haar op de weegschaal zette: een dikke poep Laughing. En jawel, mijn poffertje weegt alweer 1935g, 100g meer dan 2 weken geleden Very Happy.
Het was even wennen aan het zomeruur. Ondertussen geniet ze met volle teugen van de nieuwe ttouch-bewegingen die ik geleerd heb. En nu kan ik ook een bandage op de aangeleerde manier aanbrengen Wink. Ze heeft de bandage nog geen halve minuut aan en ze gaat er al bij liggen Smile.Geloof het of niet: ze is opnieuw beginnen te verharen! Een jaar niets en dan 2x in korte tijd. En toch haar gewicht behouden... Het is een taai hummeltje hoor!

Soms heeft ze een vies kontje of vieze beentjes omdat ze in haar blindedarmkeutels gaat zitten. Dan moet ik haar een beetje wassen en om haar niet te hard te laten afkoelen, leg ik dan een dekentje over haar. Niet lang daarna valt ze in slaap Smile.


Van hummeltjes gesproken: mijn lief wollig pluizig manneke had het de afgelopen weken erg moeilijk. Telkens als het niezen/smakken erger werd, verloor een beetje zijn eetlust. Maar zelfs als ik helemaal geen brokjes meer gaf, bleef hij een heel moeilijke vertering hebben. Dus alle zeilen bijgezet. Naast Prozyme (dat hij sowieso preventief krijgt), gaf ik ook Cisaral, Metocloral en Laxatract. Het had niet het verhoopte effect, zijn spijsvertering bleef traag en moeilijk. Bovendien kreeg hij diarree van de Laxatract. Dus de dosis gehalveerd en de diarree was meteen verdwenen. Van een vriendin had ik een staaltje gekregen van het nieuwe voer van Supreme, speciaal voor de spijsvertering. Hij lust het niet altijd, alsof hij voelt op welk moment hij het nodig heeft.
Net zo plots als zijn problemen begonnen zijn, zijn ze ook (voorlopig althans) verdwenen. Hij maakt weer goede keutels en kan weer 20 brokjes eten. Gelukkig heeft het bijna niets aan zijn gewicht gedaan. In totaal is hij 9g kwijt.

Vorige week vond ik heel veel van deze dingen.


Ondanks die problemen geniet hij van het prille lentezonnetje en zijn vriendinnetje.Zij ligt weer wat vaker op haar rechterzij te luieren en geniet ook alleen van de warme zonnestralen.Niets is zo lekker als vers hooi! Maar om de een of andere reden zijn de lekkerste strootjes altijd weer goed verstopt Laughing.In de volgende blog hopelijk een filmpje van Mika.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten