zondag 21 juli 2013

Zomers bericht

Eindelijk hebben we de zomer te pakken! Nadeel: het wordt erg warm in huis. Dan maar een ventilator van onder het stof gehaald en zo opgesteld dat geen van de diertjes in de tocht zit. 
Chica - die normaal gesproken bang is van de kleinste dingen - gaat stoer indruk proberen te maken op het nieuwe ding Laughing.


Snowy kreeg een ice pod of koelelement uit de diepvries. Ik wikkel het wel in een doek zodat hij er niet in kan bijten. Hij heeft weer enkele mindere dagen achter de rug van minder goed willen eten wegens haartjes in zijn mondje. Maar ik heb het vrij goed weten te handhaven door hem een nieuwe lenterol te geven. Zoals je ziet, is het kaal plekje op zijn kontje goed aan het dichtgroeien Smile.


Helaas begon zijn hoofdje niet lang daarna, dat gedeelte was nog niet verhaard. Momenteel is er opnieuw lichte dons aan het groeien.


Ik heb hem van de week even buiten gezet omdat hij niet meer uit eigen wil gaat. Ik kan niet inschatten of hij het leuk vond. Hij wilde niet meer binnenkomen, maar liep verder maar wat doelloos rond, vond ik. Toen ik hem weer naar binnen haalde, maakte hij ook geen aanstalten om weer naar buiten te willen. Ik laat het maar zo, blijkbaar krijgen konijntjes op leeftijd andere behoeftes. Fluffy wilde op die leeftijd ook niet meer naar buiten.

Wie ik ook mee naar buiten heb genomen, is Sproetje. Ze zat uiteraard wel veilig in een hoge curverbak. Op een morgen was ze nog wakker en ik besloot ook van haar close-ups te nemen, net zoals van Misty en Mika. 
Wat is ze toch mooi... Very HappyEn wat doet ze als ze dan weer terug in haar kooi moet om te gaan slapen? Zou ze me iets proberen duidelijk te maken? Rolling Eyes


Gisteren heb ik haar voor het eerst laten loslopen in huis. Zoals verwacht was ze erg op haar hoede en ging ze alles voorzichtig en met een lang lichaampje besnuffelen Wink. Ze is vrij gevoelig en moet altijd wennen aan nieuwe dingen. Zelfs als ik haar kooi heb schoongemaakt en nochtans alles weer op dezelfde plaats heb gezet/gehangen, is ze helemaal uit haar gewone doen. Haar geurtje is weg natuurlijk en ze voelt zich dan erg onwennig. Ook in de speelbak mag ik niet teveel ineens veranderen. Daar is ze vooral dol op het loopwiel en de loopbal. Naar andere dingen kijkt ze hoogstens een paar keer om en dan verliest ze haar interesse. Op dat gebied laat ze me aan Shiny denken, zij was ook zo.

Sproetje beweegt erg snel en daarom is het moeilijk om goede foto's te maken. Maar hier zijn toch een aantal geslaagde:
Tot nu toe slaag ik erin om Dotjes nagels binnen de perken te houden. Ik zorg ervoor dat ze ruwe materialen heeft om over te lopen en dat lijkt te helpen. Sproetje kreeg een groot stuk kienhout, Dotje het klein stukje.

Lief kontje en voetje Very Happy.Haar nageltjes:


Als laatste zomaar een leuke foto van mijn bolleke met voetjes die haar oortje aan het krabben was Smile.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten