zondag 5 januari 2014

Eerste bericht van 2014

Ik wil iedereen nogmaals een gelukkig nieuwjaar wensen waarin al onze dromen mogen uitkomen Very Happy!

Vandaag wil ik beginnen met nieuws over Chica. Ze begint langzamerhand haar interesse in de eitjes te verliezen en ze begint zich zelfs al opnieuw broeds te gedragen Sad. Het zullen dus niet de laatste eitjes zijn die ze gelegd heeft. Vorige week merkte ik dat ze 1 eitje verstootte. Ik controleer de eitjes sowieso iedere dag, maar deze keer was het ook echt nodig. Het was haar eerste misvormde eitje, het rolde steeds naar 1 kant en bleek stuk te zijn. Per ongeluk kapot gebeten door het rollen of expres? Ik weet het niet, maar het is een broeihaard van bacteri├źn. Dus ik nam het weg en verving het door een kunstei, omdat ze haar broedcyclus van 3 weken moet afmaken. Gelukkig merkt Chica het verschil niet.

Dit is de foto van het eerste ei.


Enkele dagen later verstootte ze ook een ander ei, ik zag meteen waarom. De schaal van beide eieren is op de punt brozer dan normaal.


Daarna zag ik dat haar stuitklier donkerder was dan gewoonlijk. Ze lijkt niet ontstoken maar ik hou het wel in de gaten. Misschien is de klier overactief omdat ze zich niet meer zoveel poetst als gewoonlijk.


Ik blijf het prachtig vinden hoe zorgvuldig ze haar veertjes poetst Smile.


Snowy komt ook even piepen Wink.


Over Snowy gesproken, hij lijkt soms zijn oude energie terug te vinden. Soms rent hij door het huis en maakt hij bescheiden binkies Very Happy. Hij doet het wel op 'veilige' plekken. Plekken waarvan hij weet dat hij niet per ongeluk ergens tegen aan kan botsen. Ik merk thans dat hij nog wel iets ziet, want hij reageert op mijn bewegende schaduw. Zijn traanoogjes gaan gelukkig wat beter.

Ik zie wel opnieuw dat hij wat last heeft van stramme achterpootjes. Toen hij van de week weghuppelde nadat hij lang bij me lag, huppelde hij maar op 3 pootjes. Zijn rechterachterpootje bleef staan in dezelfde houding maar raakte enkele seconden de grond niet Sad. Tja, hij wordt binnenkort 10 jaar, jammer genoeg kan ik de ouderdom niet tegenhouden...

Hij begon ineens ook weer flink te ruien op zijn kontje. Ik ben dan genoodzaakt hem te plukken, ook al betekent het dat hij even met kale plekjes moet rondlopen. Ondertussen groeit er alweer wat dons, maar ook met de rui zie je dat hij oud aan het worden is.
Ik heb eindelijk het geluid kunnen vastleggen wat hij maakt met zijn mondje. Als hij dit doet, eet hij dus niet meer zo goed, zeker van hooi moet hij dan niets weten Sad.


Hij vindt zijn kerstcadeautje erg lekker Smile.


Er zit een beest in het hooi Laughing.


Van de week kwam een vriendin op bezoek en ze had zo een leuk konijntje gehaakt! Snowy weet niet goed wat hij ervan moet denken Wink.


Ook mijn ander dwergje Dotje is bijzonder schattig Razz. Dit speeltje durf ik alleen maar onder toezicht te geven, omdat ik bang ben dat ze zich kan pijn doen aan de kettinkjes. Maar mijn acrobaatje heeft veel plezier ermee Very Happy.Sproetje lijkt helemaal over haar angst van enkele weken geleden heen te zijn, gelukkig maar. Ze vindt de nieuwe speelbak leuk, ondanks dat hij kleiner is. Ze speelt nu zelfs met speeltjes die ze anders links liet liggen.


Graven en markeren Smile.


En schattig poseren kan ze nog altijd als de beste Very Happy. (Ja dat is een barbie stoeltje en nee, ik heb nooit met barbies gespeeld, mijn monchichi zat er vroeger in Wink).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten