zondag 19 januari 2014

Alle beestjes

Twee dagen na mijn vorig bericht legde Chica zoals verwacht haar 1ste eitje van het 3de (!) legsel intussen. En dat op haar leeftijd van 14 jaar...Confused. Netjes met telkens 1 dag tussen kwamen ei n° 2 en 3. Ze blijft ook goed eten. Enkel het derde ei heeft op de tip weer een broze schaal dus ik controleer de eitjes iedere dag. Je vraagt je misschien af waarom ik het niet meteen vervang door een kunstei. Wel, echte eieren drogen uit terwijl ze er op broedt, ze rollen dan anders en dan weet ze dat er geen baby-tjes gaan komen. Daardoor verliest ze automatisch de interesse na 3 weken broeden en kan ik ze wegnemen. Een nepei daarentegen blijft hetzelfde van gewicht natuurlijk en dan blijft ze broeden tot ze opnieuw eieren gaat leggen. Dat heb ik ervaren met de vorige eitjes.

Toen Fluffy nog leefde, ging ze telkens onder Chica's kooi zitten als ze aan het broeden was. Anders deed ze dit nooit. Fluffy was een vrij groot konijn en paste eigenlijk niet onder die kooi. Dus Chica schoot altijd in de verdediging tegen die mogelijke eitjes-dief Wink. Snowy lijkt die traditie voor te zetten, ook hij speelt regelmatig voor stoorzender. Arme Chica doet wat alle goede moeders zouden doen: haar kindjes beschermen en de 'indringer' bedreigen. Net voor ik dit filmde, was ze al uit de kooi gekomen en stond ze met wijd gespreide vleugels te blazen naar Snowy. Hij begrijpt natuurlijk helemaal niets van die signalen en negeert haar volkomen Laughing.

In dit filmpje zie je haar alleen maar wiegen, de voorbode van een echte dreiging.


Snowy heeft sinds enkele dagen weer erg last van de rui. Ik heb hem al 2 dagen met de hand moeten voeren, dat is nog een overblijfsel van zijn EC. Als hij zich slecht voelt, wil hij gevoerd worden en trekt hij zich zoveel mogelijk terug in zijn huisje. Daarom heb ik deze week ook geen foto's van hem.

Wel dit filmpje van een superschattig knabbelmondje met heerlijke smulgeluidjes . Tussendoor hoor je hem ook weer de 'smakgeluiden' maken omdat hij wat last heeft van haartjes in zijn mondje.
Op facebook dacht men trouwens dat hij nog een jong konijntje was Smile. Niet slecht voor een manneke van bijna 10 jaar Wink.


Dat doet me eraan denken dat ik vorige keer ben vergeten een filmpje van Sproetje te plaatsen. Ze voelt zich heel goed in de nieuwe speelbak, maar doet nog steeds pogingen om te ontsnappen.

Mini Houdini Cool. De bak is maar 36 cm hoog, dat kunnen hamsters wel hebben Wink. Het zijn nu eenmaal klungeltjes Rolling Eyes.


Dit heb ik eindelijk ook op film kunnen vastleggen. Ze geeuwt heel vaak en daarbij strekt ze haar 2 voorpootjes en steekt ze haar kontje omhoog. Dat zie je helaas niet, maar wel hoe groot die mond kan opengaan Shocked.


Daarnaast heb ik nog leuke foto's kunnen maken bij het loslopen. Het was echter niet de bedoeling dat ze in Snowy's wc zou klimmen!


Snowy kijkt niet naar zijn nieuw bedje om, maar Sproetje vindt het wel boeiend Very Happy.


En ik vond het leuk om eens foto's te vergelijken zodat ik kan zien hoe ze gegroeid is. Van 66 g naar 134 g Very Happy. Het kleine wiel is nu maar voor de foto hoor, ze heeft uiteraard een wiel van 29 cm Wink.


Dotje blijft een klein hummeltje natuurlijk, ook al is zij ook gegroeid. Zij wordt op 31 januari al 1 jaar oud! Ik hoop dat ze nog lang bij me mag blijven want ik geniet van mijn schattig bolleke met voetjes Very Happy.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten