zondag 16 november 2014

Sproet jarig en meer

Sproet mag deze blog aftrappen. Mijn mooi mollig meisje is vandaag 1,5 jaar geworden Very Happy! Daar mag gerust nog een jaartje bij!


's Morgens is ze ook nog vaak wakker en dan wil ze er ook uit. Als ze terug in de kooi moet, blijft ze bedelen om aandacht en/of snoep Razz.'s Avonds mag ze ook altijd loslopen en toen mocht ze kennismaken met Indy.


Ze mocht ook dichterbij komen, maar om veiligheidsredenen zit ze dan even in een transportbakje.


Natuurlijk kunnen we Dotje niet uitstoten Wink. Ook zij mocht even haar nieuwe buurvrouw leren kennen.


Indy's nekje is aan het genezen, ze krabt nu veel omdat het wellicht jeukt. De kleine korstjes zijn al losgekomen. De grote korst in het midden is rond de randen al los en zal ook afvallen. Hopelijk groeien haar haartjes dan snel terug.

Ze blijft gestaag gewicht verliezen. Deze foto dateert van vorige week, gisteren woog ze 2,040 kg.


De lekkerste strootjes zitten altijd vanonder Laughing.


Verstoppertje spelen is niet haar sterkste kant Laughing.


Na zoveel spelen, moet ze even uitrusten.


Maar de beste manier om haar speelsheid te laten zien is door middel van filmpjes. Wat een energiebommetje heb ik in huis!


En dan zie ik Snowy, een groter contrast kan er niet zijn. Hij was vroeger ook zo een energiek manneke, maar nu rust en slaapt hij veel.


Iedereen zei ook dat ik niets in huis mocht veranderen omdat hij blind is. Ook zijn speelgoed moest ik laten staan. Toch zat het me niet lekker, hij leek zich te vervelen. Hij vindt immers nog altijd goed de weg naar zijn kooi met zijn neus en snorharen. Waarom zou ik dan geen speelgoed mogen veranderen? Dus weer een mandje bovengehaald en dat ging hij meteen besnuffelen toen hij er voorbij huppelde. Weer een les geleerd! Ondanks zijn blindheid, moet ik hem wel mentaal blijven prikkelen.


Hij leek ook zijn eetlust te verliezen en at een portie minder brokjes. Daarom besloot ik om hem gemengd junior voer bij te geven. Misschien wat ongezonder, maar hij stortte zich erop en eet daardoor weer meer. Ik was bang dat hij in een vicieuze cirkel terecht was gekomen. Minder eten = minder honger = minder eetlust enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten