zondag 2 november 2014

Hou je klaar voor veel foto's

Ja, vandaag worden jullie gespamd Laughing. Alles wat Indy doet is nieuw en ze is ook een dankbaar onderwerp om te fotograferen Smile.
Zoals je ziet, is ook de banner van de website en blog veranderd.

Ik begin met wat ik 'de foto van de week' noem. Nog maar 2 weken hier en ik word helemaal afgelebberd. Dank je voor zoveel vertrouwen meisje Very Happy!


Jammer genoeg heeft ze huidmijt gekregen. Waarschijnlijk had ze dit al in de opvang, want de dierenartsassistente merkte bij de castratie al op dat haar huid in de nek rood was en dat de vacht daar dunner was. De stress van de operatie en verhuis zal er toe bijgedragen hebben dat het doorgebroken is. Ze heeft al een pipetje Stronghold pup/kitten op en dat wordt binnen 4 weken herhaald. Ik moest ook Surolan smeren, maar ze kreeg er blijkbaar nog meer jeuk van dus daar ben ik mee gestopt.


Ze durft nog steeds niet op de tegels lopen, als ze het doet, is het maar een stukje. Maar langzamerhand breidt ze zelf haar territorium uit.Ik heb het expres leeg gelaten omdat ik dit wel verwachtte Wink.


Zonder schroom verkent ze het wc-tje dat ik neerzette terwijl ik haar kooi schoonmaakte.De knaagsporen op de muur dateren nog uit de tijd van Fluffy en Snowy Wink. Ik heb haar ook proberen te wegen in dit bakje, maar zodra ik het ophef, springt ze er geschrokken uit. Dat wordt niks dus. Ik denk dat ze afgevallen is, want ik kan alweer een beetje haar ribben voelen. Maar ik zal me toch maar een personenweegschaal aanschaffen. Eerst ga ik proberen om haar er zelf te laten op stappen, ze is er nieuwsgierig genoeg voor. Als dat niet mocht lukken, train ik haar om in een transportmand te stappen en dan zet ik haar zo op de weegschaal. 
Ik heb haar ook nog niet opgetild, maar ze laat al aanrakingen over haar heel lichaam toe, da's al een grote stap in 2 weken! Vergeet niet dat ze 8 maanden socialisatie heeft gemist.

's Avonds moet ze in de kooi omdat ik het veiliger vind. Maar om aan dat smekend snoetje te weerstaan, is héél moeilijk Smile.


Van de week heeft ze zich wellicht even pijn gedaan. Om de een of andere reden wilde ze tegen een muur opspringen... en daarbij belandde ze met haar poot/kontje op de knop van de radiator Surprised. Daarom is haar kooi een veilige plek als ik geen toezicht kan houden.

Maar als ze los mag (de hele dag omdat ik thuis ben), speelt ze veel en ligt ze af en toe ook heerlijk te relaxen Smile.Poseren Smile.


Bij het Halloween mannetje.


Ook een liefhebber van wortelfrietjes Very Happy.


Voor het overige vraag ik me af hoe ze aan dat overgewicht komt. Want over brokjes doet ze een hele dag! Zelfs het voer dat ik meekreeg, lust ze nu niet meer. Haar overzetten op Supreme lukt ook niet geweldig. Gezien ze nog herstellende is van een operatie én mijt, geef ik voorlopig nog toe en geef ik haar gemengd voer. Maar ook met een bodempje van dat voer, doet ze een hele dag. Hooi eten doet ze fantastisch. Groenten eet ze ook niet altijd helemaal op. Misschien is hier gewoon veel te veel te beleven en is spelen leuker dan eten Wink.

Ze likt me liever dan dat ze zelf knuffeltjes krijgt, maar af en toe zie ik haar toch echt genieten Very Happy.


Nu volgen wat leuke close ups.

Op deze foto zie je de kromme stand van haar voorpoten. Ik hoop dat dit aan het overgewicht ligt en dat het geen afwijking is die op latere leeftijd (zoals bij Fluffy) voor problemen zal zorgen Confused. (ik zag op de foto pas dat de onderkant van de stoel kapot is Wink).


Ze heeft toch wat snorharen!
Gisteren was mijn beste vriendin op bezoek en na wat aarzelen, kwam Indy nieuwsgierig dichterbij. Ze liet zich warempel even aaien! Ik zo fier als een gieter op mijn flinke meid Cool! En mijn vriendin helemaal in de wolken omdat ze zoveel vertrouwen kreeg en omdat Indy zo bijzonder aanvoelt Very Happy.

Je zou bijna denken dat de andere diertjes geen aandacht krijgen. Wees niet bang, het is wat zoeken om mijn aandacht te verdelen, maar ze komen niets te kort Wink.

Snowy vertoeft veel in de kooi, daarom daar maar een selfie Wink.


Hij zit vaak maar wat te suffen, dus als hij eens een keertje als een prinsje ligt, is het genieten Smile.


Hij heeft weer enkele mindere dagen achter de rug, dan komt hij altijd heel zielig bij mij zitten. Ondanks zijn mindere dagen, is hij toch weer 20 g bijgekomen en weegt hij weer 803 g!

Maar als hij zich goed voelt, kan hij ook nog heel speels zijn Very Happy.


Omdat ik toch bezig ben met selfies, nog eentje met Chica Very Happy. Ik heb trouwens geen smartphone en maak de foto's met mijn zware fotocamera, niet eenvoudig Wink.


En knuffeltjes voor het ontbijt Smile.


Sproet weegt ondertussen 150 g en is hiermee de grootste en zwaarste hamster die ik ooit gehad heb. Beide hamsters moesten wennen aan het winteruur. Bij Sproet was het leuk, ze was een uur eerder wakker.
Ze ontwikkelt blijkbaar ook een wintervachtje want op haar kontje zijn de plukjes weer wat langer geworden Smile.


3 pompoentjes op een rij Laughing.


Eigenlijk ligt deze tunnel klaar voor Indy, maar Sproet vond hem ook heel interessant Cool.


Witloof smaakt altijd Smile.


Dotje had het tegenovergestelde van Sproet. Haar heb ik door het winteruur 3 dagen niet gezien. Ik zag alleen aan het verdwenen voer dat ze nog leefde. Ik maak me wat zorgen om haar want ze wordt duidelijk een dagje ouder. Niet qua activiteit, dat zit nog altijd snor. Maar ik zie wel dat ze wat mager wordt. Ze weegt wel nog steeds 26 g. Hopelijk haalt ze haar 2de verjaardag op 31 januari nog. En liefst ook nog langer dan dit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten