zondag 3 april 2016

Lente en beterschap!

Eindelijk durf ik weer een blog te schrijven omdat het ein-de-lijk beter gaat met Indy. Ik weet nog steeds niet wat ze gehad heeft, maar haar eetlust is weer normaal. Ze is nu al een week medicijnvrij na langzaam afbouwen. Ze krijgt op dit moment wel maar 6 brokjes, die ben ik hÊÊl langzaam aan het opbouwen. Voor het overige eet ze veel hooi, kruiden, gras en groenten.
Eerst wil ik haar territorium opnieuw uitbreiden tot het hele huis, alleen het stuk aan de zetels krijgt ze volgende week nog bij, zo ver zijn we al.
Ze moet ook nog gevaccineerd worden en daarna zullen we zien of ik haar weer op haar normale hoeveelheid brokjes krijg. Ik ben ook van merk veranderd, ze krijgt nu Cuni complete sensitive, speciaal voor konijnen met spijsverteringsproblemen.
Verder heb ik de matten die ze steeds opat, vervangen door katoenen en kunstgrasmatten. En ze krijgt ook geen kartonnen dozen meer voorlopig.
Gelukkig is onze band weer helemaal goed gekomen, ik krijg weer likjes en ze loopt niet meer weg van me. 
Verder zal ik de foto's en filmpjes voor zich laten spreken, want na zo een lange stilte zijn het er veel geworden 😃.

Knagen aan mijn bureaustoel.


Knagen aan het vuilblik.


De vriendjes op ziekenbezoek 😄.
Heerlijk soezen in het zonnetje 😍, dat kon in de keuken niet.

Onlangs ben ik ook overgeschakeld op krulandijvie omdat er geen gewone meer was. Gelukkig heeft ze deze ook liever. Als ik thuiskom van boodschappen doen, mag ze altijd even uit de zak eten.


Ze zat nog altijd in een "klein" territorium maar begon zich duidelijk beter te voelen.

Ik had gehoopt dat ze dit nieuw pluchen mandje fijn zou vinden omdat ze haar oud mandje plots ook niet meer gebruikt. Maar helaas, ik heb het maar opnieuw vervangen door haar oud en houd dit als reserve.Het was hoog tijd om haar territorium groter te maken, kijk maar. Ze probeerde zelfs op de armleuning van de zetel te springen đŸ˜¯.Dus dat heb ik dan ook gedaan, wat is ze blij dat ze haar bedje weer terug heeft 😊.


En het kleine huisje is eigenlijk nog van Snowy geweest, maar zij wurmt zich er ook in met haar 1,9 kg 😁.


Ter vergelijking: mijn lief Watje toen hij in het begin nog in een kleinere kooi woonde 😘.


En nu... de bewijzen hoe Indy in korte tijd een zootje kan maken... 😂.


Die grasmatten zijn erg moeilijk te borstelen/stofzuigen, ik heb dus mijn handen vol...

Hier was ik even bang dat ze zou komen vast te zitten, maar ze kan zich verbazend smal maken! Het is een medium tunneltje dat ik nog voor Snowy had gekocht, vlak voor hij stierf.Daarna was het tijd voor nog meer uitbreiding Ên nieuwe hooirollen en ander knaag/sloopspeelgoed. Deze keer besteld bij Happy Rabbits, een aanrader! Levering binnen 24u, geweldige service, iets wat niet in voorraad was werd na telefonisch overleg vervangen door meer hooirollen en wilgentakken. En ik kreeg nog 1 kg extra Duits kruidenhooi. Indy was ook heel tevreden 👍.Zo herken je een gezonde Indy: als ze alles molt wat ze tegenkomt... Gelukkig eet ze de vulling niet op. Ik vind het wel jammer van het schattig zeteltje.Maar zij is gelukkig en dat is wat telt!

Beetje spijtig van het tegenlicht, maar haar mondje is zo mooi als ze eet 😍.Ook Chica laat zich het gras smaken.


Ze is overigens weer speels geworden. Het implantaat zit er nu 5 maanden in en de legperiode is voorbij. Ze vertoont geen hormonaal gedrag meer dus ik ben hÊÊl blij 😃.
Chica is erg nieuwsgierig naar de nieuwe bewoner. Sorry voor de mindere kwaliteit, met de oude camera gefilmd.Hebben jullie ook het probleem van teveel wortels omdat het wortelloof zo vlug op is? Op de website van dit mooi konijntje vond ik een leuke tip om zelf wortelloof te kweken.

Zo begon ik op 21 maart.


En dit is het resultaat vandaag.


Dan wil ik om af te sluiten nog enkele mensen bedanken. Allereerst Monique voor dit fantastisch cadeau. Ik kan het pas in de toekomst gebruiken als ik weer meer brokjes en snoepjes mag geven. Maar ik ben er zeker van dat Indy ook met dit speeltje heel blij zal zijn en dat ze er slim genoeg voor is 😎.


Een lieve vriendin die anoniem wil blijven, maakte deze wondermooie hartjes met Snowy, en Fluffy en Snowy erin. Ik heb er een memoriam hoekje voor gemaakt waar ik kaarsjes kan branden. Dank je wel voor dit prachtig aandenken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten