zondag 17 april 2016

Graafmodus

Dat is de toestand waarin ik Indy's gedrag van de laatste weken het best kan omschrijven. Tjonge jonge, zelfs gecastreerd heeft ze de lente in haar bolletje. En dat zou niet zo heel erg zijn, ware het niet dat ze mijn zetel heeft uitgekozen als ideale graafplaats. Maar naast graven, scheurt ze dus ook de stof kapot en dat vind ik nu net niet aanvaardbaar. Ze mag veel, maar dat gaat me toch net iets te ver, dus ik zocht naar oplossingen. Een deken helpt namelijk niets, dat graaft ze gewoon aan de kant en bijt ze ook stuk. Ik hoopte dat een eigen mandje zou helpen, maar dat gaf dit resultaat 😕. Wees gerust, ze eet de vulling niet op.
Moe van het graven.


Ik dacht dat het een fase was die wel zou overgaan, maar het werd alleen maar erger en haar humeur leek ook te veranderen. Dus ook tijd voor verandering. Ik gaf een zandbak, niet mijn favoriet want ze maakt al zo een zootje van alles, maar daar kijkt ze niet naar om. Dit had even succes en het gedrag lijkt eindelijk wat af te nemen.Gelukkig is ze 's nachts heel braaf. Sterker nog, ze is superlief want ze komt zelfs bij me slapen 😍!!! Ze slaapt aan mijn voeten en als het licht wordt 's morgens, hobbelt ze over me heen en duwt ze haar zachte harige snoet in mijn gezicht. Wie wil er nu niet zo een wekker 💗?
Als ze niet aan mijn voeten ligt, ligt ze op de andere zetel of in haar schapenvachtje. Of ze zoekt het iets hogerop. Dit zag ik bv. vanmorgen toen ik wakker werd.


Ook overdag kan ze best wel braaf zijn hoor. En ze is zoooo wondermooi 😍!Nog 1 verhaaltje voor het slapengaan, mammie!


Zzzzz.....
Hier zit ze weer bij mij op schoot als ik probeer te ontbijten. Gelukkig lijkt ze mijn multivitaminensap met medicijnen niet te lusten 😉.Het is me helaas niet gelukt om te filmen hoe ze over de zetels rent, ze stopt telkens als ik dichterbij kom. Maar ze zoeft dus van de ene zetel naar de andere, over de armleuningen heen, op de grond, rondje rond de zetel, weer op de zetel enz. Ze springt zelfs van de armleuning af als ze eten krijgt!

Deze week heeft ze ook weer veel de kans gehad om lekker in het zonnetje te slapen. Hier slaapt ze soms dus ook 's nachts.
En als ik aan de pc zit, ligt ze meestal achter me.


Kijk wat een mooi mondje 😍!


Voordat jullie denken dat ze alleen maar slaapt, ze knaagt er ook nog altijd lustig op los hoor!
Deze boomstam heeft geen schors meer over ondertussen!Dank je tante Monique 😇!


Rol uit elkaar gegraven en tevreden in het midden van haar zootje gaan liggen...


Jullie denken misschien dat ik nooit poets... Zo ziet het er - heel even - uit als ik pas gestofzuigd heb.Ondertussen krijgt Indy al 10 brokjes en is de uitbreiding naar de eetkamer begonnen. Van daaruit moet ze naar de keuken en dan kan ze weer naar buiten. Na haar vaccinaties natuurlijk.
Ze durfde maar niet naar de eetkamer dus heb ik een tunnel achter Chica's kooi gelegd. Zo kan Indy niet aan Chica's kooi en Chica kan niets per ongeluk "laten vallen" op Indy 😝. Voor het overige liggen er loopstroken van grasmatten en sinds vandaag heeft ze de klik gemaakt dat ze verder durft te gaan. Naast die loopstroken heb ik wel bekende dingen gezet als houvast. Haar zeteltje, een wilgenbrug, een doos enz.


En voor de lol heb ik een eigen paspoort en rijbewijs ontworpen voor haar, nu nog een autootje vinden 😄.Chica moet nog altijd wennen aan de druktemaker die nu iets te dichtbij haar kooi komt naar haar zin. Maar daar zit ook al beterschap in. Volgende week zit het implantaat er al 6 maanden in en het blijft nog altijd rustig, oef! Ze ziet er nog stralend uit om al 16 te zijn, toch 😊?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten