zondag 28 april 2019

Minder goed nieuws


Sorry als jullie afgelopen maandag geen eitjes hebben kunnen rapen.
Ik heb de paashaas gekidnapt 😁.


Haasje geniet van het zonnetje 😊.


U mag mijn poot kussen 😎.


How's it hanging 😂?


Wie verstoort mijn schoonheidsslaapje 😒?


Ze is wat in de rui en heeft nu een mooi bontkraagje 😊.


Hallo, iemand thuis 😉?

 

Maandag, ik ben er niet 😀.


Dit vind ik van maandag 😛.


Kijk mijn kontje zweeft 😮.


Blij met mijn nieuwe kattenmat 😃.

 

Stevigheid van het huisje testen 😁.


Mijn buikje wordt maar niet bruin 😉.


Uitrusten na een druk paasweekend 😌.


Always take time to smell the flowers 🌸😏.


Kom nu spelen! Hoezo, je bent te groot voor mijn wigwam 😕?


Stevigheid kartonnen huisje testen 😀.


Liefste mooiste meisje 😍😍😍.


Ze was erg moe na een dag hard werken bij Pasen 😉😴.Dan nu het minder goede nieuws. 
Er is wat met Chica en ik weet niet wat.

Het viel me op dat ze plots niet meer zo vroeg om haar doek vroeg en soms wakker bleef tot 16u en af en toe zelfs tot 19u. Ik vond het leuk dat ik haar meer zag en opnieuw van haar kon genieten. Ik dacht dat het met de langere dagen en meer zonlicht te maken had.
Het masturberen dat ze zo frequent deed, bleef uit en daar was ik blij om.Maar dan begon ze van de ene op de andere dag aan haar teentje te prutsen en voer op te geven 😲! Ooit heeft ze een kropontsteking gehad, maar toen slingerde ze met haar hoofdje en dat slijm stonk verschrikkelijk. Nu ruik ik niets.


En een badje nemen in haar eetbakje? Ook voor het eerst hoor...


Geen idee of het pootje de oorzaak of het gevolg is. Waarmee ik bedoel: heeft ze pijn aan haar teentje en sabbelt ze er daarom aan? Of ziet het er zo uit omdat ze er zo veelvuldig aan prutst?


Zo ziet de hele kooi er inmiddels uit 😕.


En plots lust ze weer alles: koekje, pompoenpit en zelfs trosgierst, wat ze al meer dan een jaar weigert.


Uiteraard ben ik naar de vogelarts geweest zodra ik kon. Met mijn pijnlijk been kon ik niet autorijden of lopen dus het heeft enkele dagen geduurd voor ik een afspraak kon maken.

Op de foto is niets afwijkend te zien. Natuurlijk wel haar gebroken teentje maar dat had ze al toen ik haar adopteerde. Daar is ook wat artrose te zien (wat ik al vermoedde) en ik heb een pijnstiller laten injecteren om dit uit te sluiten. Die hielp niets. 
Ze twijfelen aan de kliermaag, of die opgezet is of niet. Afhankelijk van wat de resultaten van het ontlasting onderzoek zijn, wordt er nog een foto gemaakt als ze op haar zij ligt. Er was ook sprake van contrastvloeistof in te spuiten, maar daar wil ik nog mee wachten.

De vogelarts nam liever geen bloed omdat ze zwak oogde. Ik vond het ook vreemd dat ze zich niet verzette toen hij haar pakte. Meestal laat ze zich luidkeels horen, maar nu niets. Hier gedraagt ze zich thans normaal. Zodra ik uit beeld verdwijn, krijst ze opdat ik zou terugkomen.Ik ben bang dat ze megabacterie heeft. Er zitten wel geen onverteerde zaden in haar ontlasting, maar ja, mijn been leek ook niet op een trombosebeen en was het toch. Maandag krijg ik normaal gesproken de uitslag.
Ze produceert nog altijd veel en normale ontlasting dus ze braakt niet alles uit. Ze bleef stabiel op gewicht, tot enkele dagen geleden. Toen is ze beginnen af te vallen, van 104 g naar nu 99 g. Ze haalt al jaren niet meer haar 'oud' gewicht van 120 g.

Omdat het teentje wat gezwollen is, geef ik nu 2x per dag antibiotica. En dan hou ik haar even bezig zodat ze het niet meteen terug uitspuugt. Ik betwijfel of het zal helpen, maar wil iets doen.

Ik vind het zo vreemd, dit heeft ze echt nog nooit gedaan! Ik hoop dat ze niet ziek is. Is dit hormonaal gedrag en een vervanging van masturberen? Of is ze toch dement aan het worden? Ik word er nerveus van! Ik besef dat ze 19 is en zwakker word. Maar ik zal er toch alles aan doen om haar te helpen.
Duimen jullie voor mijn bejaard meisje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten