zondag 19 januari 2020

Waar blijft de winter?

Niet dat ik zo dol ben op koud weer hoor. Maar die natte smurrie vind ik ook maar niks. Want zo kan Indy ook niet buiten spelen. Dan liever koud en zonnig, dan is het binnen tenminste gezelliger.
Indy heeft gisteren en vrijdag buiten gespeeld, vooral vrijdag heb ik haar veel zien rennen en binkies maken. Maar nu het kouder wordt en er oostenwind zal staan, moet ze helaas binnen blijven.

Dat betekent dat ze minder beweegt, ondanks zoveel speelgoed en ruimte. Vorige vrijdag (een week geleden) had ze een zware gasaanval 😟. Ook zaterdag nog medicijnen gegeven, toch had ze zondag heel even opnieuw last maar dat was snel voorbij.

Ik was net van plan om te starten met cyclosporinedruppels, maar dat heb ik maar even uitgesteld. Want mocht ze een reactie hebben op de druppels, dan wil ik zeker weten dat het daarvan is en niet van een andere ziekte (bv. een gasaanval). Als alles volgens plan verloopt, start ik morgen.
Deze druppels zouden de traanproductie stimuleren. Nadeel van de druppels tegenover de zalf is dat ze vlugger uit het oog verdwijnen. Het duurt een maand voor ze beginnen te werken, dus gedurende die maand moet ik nog kunsttranen blijven gebruiken om haar oogje vochtig te houden.

De laatste foto van haar onderzoek. Gelukkig geen vlekken meer! Maar zelfs het zachte (!) papiertje  om het traanvocht te meten, gaf irritatie in het oog! Op die plek kleurde het lichtjes op met de fluo test (niet te zien op foto).


Ik zet mijn tanden in een nieuwe week 😁.


Gooooood morning 😄!


Speelhoekje opgeruimd en gestofzuigd, het zal niet lang zo proper blijven 😉.


Verdorie, ik kan er net niet bij 😕.


Laat me met rust, ik wil uitslapen 😴.


Wat een wind van de week, mijn oren zijn weggewaaid 😳!


Ik lig klaar voor knuffels mammie 😍.


Weg met die rommel 😀!
Het wit dekentje komt uit de roze tipi. Ze heeft het ding door de tunnel gegraven en eruit geduwd 😃.


Nog wat natuurfoto's, vorige week was er een gedeeltelijke maansverduistering 🌝.


De buizerd blijft hier in de buurt zitten. Hij wordt vaak verjaagd door kraaien. Prachtige vogel vind ik het 😃.

Dit is niet mijn beste foto, het moest zo snel gaan. De volgende is beter.Blij dat ik weer merels zie en hoor 😊.Spreeuwen zitten er ook weer vaak 😊.Musjes blijven schattig 😍.Het roodborstje verstopte zich 😉.


En de kat hield alles nauwlettend in het oog 😎.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten