woensdag 18 augustus 2021

Welke zomer?

Tjonge, wat een erbarmelijke zomer. Voor mij hoeft het echt niet warmer dan 25° te zijn, maar minimum 20 en droog weer zou fijn zijn. Maar ja, we kunnen niet kiezen, dus we maken er maar het beste van. En we hopen op een droge en warme herfst 😉.

Ik ben alweer schromelijk laat met deze blog, maar ik maak gewoon teveel foto's en ze bewerken kost hÊÊl veel tijd. Bovendien heb ik ook een nieuwe fotocamera gekocht, was totaal niet gepland trouwens. Maar sinds ik de camera van mijn ex ken (Nikon Coolpix P950) en de cursussen die ik volg, valt het op hoe traag mijn Sony Cybershot HX400V is. In zoomen, focussen en vooral de burst functie valt tegen. Hoewel hij 10 foto's per seconde kan maken, duurt het wel 1 seconde per foto om weg te schrijven naar de sd-kaart. Vooral in natuurfotografie gaat dan kostbare tijd verloren. Ook de zoeker van de Nikon is van veel betere kwaliteit. Iets wat ik als slechtziende goed kan gebruiken.
Maar... met 1 kg is dat toestel gewoon veel te zwaar voor mij. En de prijs valt ook tegen voor mijn budget.

Toen ging ik op zoek naar een toestel met ongeveer dezelfde opties, maar met een lichter gewicht en lichtere prijs 😉. En ik kwam uit bij de Canon Powershot SX70HS. Deze kan "maar" 65x zoomen tegenover de Nikon 83x. Maar toch meer dan de Sony met 50x zoom. Met 600g is deze zelfs iets lichter dan de Sony, sneller (de burstfunctie blijft gaan, zelfs na 10 foto's per seconde) en de zoeker is heerlijk helder en groot. Het enige nadeel - en dat wist ik op voorhand - is dat hij niet goed presteert bij hoge ISO waarden. Voor stilstaande avondfotografie is hij prima, maar voor actieve Sunny bv. ga ik de Sony blijven gebruiken.
Een goede allround camera bestaat eigenlijk niet, en zeker niet in die prijsklasse. Maar ik ben tevreden met beide toestellen 😊.

Maar genoeg over mij, jullie willen natuurlijk mijn mooie Sunny zien 😊.

Er is wel nog iets naar gebeurd, mijn lief mannetje kreeg een gasaanval door de hevige plotse rui. En toen ik hem medicijnen wilde geven, flipte en panikeerde hij helemaal! Hij spartelde, schreeuwde en werd vervolgens helemaal slap, ik dacht dat hij zou sterven 😟. De dierenarts zei dat het wellicht de shock van de stress was, een bloeddrukval. Maar deze reactie had ik helemaal niet verwacht van mijn stoer, gemakkelijk mannetje. Ik heb werkelijk geen idee waarom hij zo reageerde. Nu ben ik wel bang geworden om hem nog vast te pakken of op te pakken. Dus ik ben bezig met reismand-training, maar Sunny is koppig en werkt niet altijd mee, zucht... Binnenkort moeten zijn nagels geknipt worden en moet hij naar de dierenarts. Hopelijk lukt het me nog tegen die tijd. Heb voor de zekerheid ook Beaphar rabbit comfort spray besteld. Duim alsjeblieft dat dit nooit meer zal gebeuren, het was verschrikkelijk!

Wegens tijdgebrek ga ik weinig commentaar bij de foto's zetten, ze spreken voor zich 💗. Sunny heeft enkele nieuwe huisjes gekregen en een nieuwe hobby ontdekt. Op het bijzettafeltje springen (vanop de grond!) en alle snoepjes opeten en alle dozen eraf smijten 😁. Ik zweer dat hij in zijn vorige leven een kat is geweest 😂.
Foto komt uit een filmpje, het witte huis zal niet meer lang leven 😉.
Blok timothy hooi, speciaal gekocht voor als de rui zou beginnen. Na zijn gasaanval (die enkele uren heeft geduurd) viel dit heel erg in de smaak en nog steeds.Kleine boef 😁😍!
Verjaardagskadootje van mijn vriendin 😊.

Nu volgen een aantal happy filmpjes, allemaal met de nieuwe camera gefilmd. En hoewel hij 4K kan filmen, heeft hij het toch echt moeilijk bij slecht licht. En om 6u 's morgens is er nu niet zo veel licht natuurlijk. Dus voor avondfoto's (met en zonder flits) van Sunny en om te filmen, zal ik de Sony blijven gebruiken. Sony voor Sunny 😉.

Sunny in zijn knaaghuisje

Sunny uitgelaten

Sunny heeft geen ochtendhumeur

Verder volgen eindelijk de foto's van mijn uitstapjes.

https://photos.app.goo.gl/uTjCrJLGS8mJLLjx9 (Gaia zoo)

https://photos.app.goo.gl/3UVKBSZ5dr5HUMYF7 (Mondo verde)

https://photos.app.goo.gl/jM6RBfhNYfeCsfz19 (Wilderpark, test Canon)

https://photos.app.goo.gl/bMx2C9ugzx6J8ywV8 (natuurfoto's, deels Sony, deels Canon)

Foto's van uitstapjes die ik nog moet bewerken (en dat zal tijd kosten): Bokrijk museum, Mechelse heide, Munsterbos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten