zondag 10 oktober 2021

Dierendag

Zo, het is lang geleden dat ik hier nog heb geschreven. Maar tijd en gezondheid wilden niet meewerken. Het wordt herfst en winter, dus voorlopig is het gedaan met uitstapjes naar dierentuinen. Dan heb ik meer tijd voor mijn natuurfoto's. In de zoo neem ik meer dan 1000 foto's, het is veel werk om de goede foto's uit te zoeken en te bewerken πŸ˜‰.

Ik begin deze blog met enkele herfstcreaties van mijn mooie Sunny, zijn vachtje kleurt er zo mooi bij 😍!En op 25 september j.l. was het International Rabbit Day, een dag waarop de zorg voor en bescherming van het tamme en wilde konijn voorop staat. En wie beter dan hΓ©t icoon kan hiervoor reclame maken, met de hulp van Sunny πŸ˜‰?


Jaja Sunny, konijntjes over de hele wereld krijgen nu bijzondere aandacht 😊.


Sunny gaat alleen maar buiten voor zijn ontbijt om 7u, normaal gezien. Maar het is nu uiteraard te donker en dat vind ik niet veilig. Eergisteren wilde hij voor het eerst om 10u naar buiten en omdat de temperatuur het toeliet, mocht hij van mij. Om 11u kwam hij braaf zelf weer naar binnen. Maar nu begint het toch Γ©cht wel tΓ© koud te worden voor mijn ventje, jammer πŸ˜•.


Maar hij amuseert zich binnen ook hoor 😊.
Ondeugend is hij ook nog altijd 😁. Hij is trouwens het eerste konijntje dat ik zijn pootjes zie gebruiken als een knaagdier, heel gek.

Mammie, ik kan de bodem zien, het doosje is leeg 😨.


Weg ermee dan!


Kijk mijn lief (b)engeltje eens slapen πŸ’—.Ik lig er al in mammie, kom je ook 😊?


Kijk die mollige voorpootjes πŸ˜πŸ’˜!


Zijn rui gaat niet vooruit, de dierenarts vertelde me dat veel dieren er last van hebben dit jaar, niet alleen konijntjes. Toen ik deze ketting zag, ben ik meer prozyme beginnen te geven en voorlopig gaat het weer goed.


Nog wat creatief bezig geweest 😁. Gezien ik hem altijd mijn knuffel noem: tadaa πŸ˜‚πŸ’—.
Uiteraard photoshop hè, geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om eender welk dier in een pakje te steken.

Sunny wordt hier altijd verwend, maar op dierendag natuurlijk wat extra. En ik kijk vanaf nu dagelijks naar Bunflix, altijd razend interessant πŸ˜„.Staat de antenne wel goed?


Want mammie zegt dat er een knap konijntje op tv is, maar ik zie hem niet.


Daarboven bij de paddenstoelen? Nee, ook niet.


Ik zie hem niet hoor πŸ˜πŸ˜€.


Het is mammie's favoriete maand. Niet alleen omdat het mijn verjaardag is, maar ook omdat Halloween eraan komt πŸ’€πŸŽƒ. En zoals je ziet, ben ik de aangeduide vrijwilliger om te poseren πŸ˜„.
Niet alleen Sunny's verjaardag komt eraan om 17/10, maar ook die van Indy (15/10) en Fluffy (18/10). Oktober is blijkbaar adoptiemaand hier 😏. Het gaat ieder jaar weer met gemengde gevoelens. Het gemis om mijn lieve zachte meisjes, maar ook de dankbaarheid dat ik met hun geweldige en unieke karaktertjes mocht samenwonen. In de volgende blog zal ik hen zeker herdenken.

Tot slot nog een filmpje van mijn bandietje op tafel 😁.


Zoals gewoonlijk natuurlijk mijn andere foto's, waar zoveel tijd naartoe is gegaan πŸ˜„.
En weer enkele dromen zijn uitgekomen! Zoals de boomkikkertjes en reeΓ«n, enkele keren speciaal op zoek gegaan, maar het was het waard πŸ˜ƒ!
Boomkikkers Dauteweijers: https://photos.app.goo.gl/qjrzSPfEFcUjgtTu9 Geen opmerkingen:

Een reactie posten