zondag 24 oktober 2021

Verjaardagen en meer

Deze blog ga ik chronologisch starten, wat betekent dat ik begin met "oud" nieuws.

Vorige keer was ik namelijk vergeten te vermelden dat Tante Monique mijn lieve Sunny weer flink verrast en verwend heeft voor dierendag, dankjewel Monique πŸ’›πŸ˜ƒ.


De 15de oktober zou ik de 7de adoptieverjaardag van mijn lieve mooie Indy vieren. Het blijft zo bijzonder pijnlijk en oneerlijk dat het ons niet gegund is. Ik mis je fluwelen vachtje en zachte likjes πŸ’”. Ik blijf ook met het ellendige dubbele gevoel zitten. Zo blij met superlieve en aanhankelijke Sunny. Maar hij zou hier niet wonen als jij nog zou leven. Ik hoop dat je nog over ons waakt en dat je het daarboven goed aan het vieren bent met heel veel lekkers; in het gezelschap van Fluffy, Snowy, Chica en de hamsters. πŸ’–u 4ever...


Twee dagen later, op 17 oktober, was het precies een jaar geleden dat ik Sunny Snugglebunny heb geadopteerd πŸ’“. En oh wat ben ik dol op mijn mooie, lieve, grappige, pluizige knuffeljongen πŸ’—πŸ˜πŸ₯°! Ik hoop dat we nog heel veel gezonde en gelukkige jaren mogen samen zijn. Dikke kusjes, mijn lief roomsoesje 😘. Hij is nu ongeveer 2 jaar oud.

Mijn prinske met zijn kroontje 😍.


Bij een verjaardag hoort taart natuurlijk πŸŽ‚πŸ°! Geen nood, hij heeft maar enkele hapjes mogen nemen, ik wil uiteraard geen plakpoep festijn...Een verjaardag zonder cadeautje kan natuurlijk niet.

Wat is dat voor een gek mandje met een gezicht en oren?


Durf ik?


Ja, ik durf!


Best een leuk mandje en ik zit dan dichtbij mammie aan het bureau 😊.Een verjaardagsfeest heeft natuurlijk ook ballonnen en slingers nodig 😎🎈.Moe van zoveel te feesten 😁.


En daarom is mijn bijnaam croissantje 😍πŸ₯.

Ik heb een verschrikkelijk zwaar leven hier πŸ˜‰πŸ˜„πŸ˜.


Oktober is blijkbaar adoptiemaand hier, want geloof het of niet, op 18 oktober zou mijn lieve mooie Fluffy jarig zijn! 

20 (!) jaar geleden haalde ik een klein, bang maar supermooi konijntje in de winkel. Een bruintje met een zwarte snoet, zwarte oortjes en zwarte pootjes en ik noemde haar Fluffy 😍. Toen wist ik nog niet dat ik mijn beste vriendinnetje in huis had gehaald πŸ’—. Onze band bleef groeien, zelfs nadat ze een vriendje (Snowy) had gekregen. Ze bleef mij de liefste van de wereld vinden en dat gevoel was helemaal wederzijds πŸ’ž. 

Hoewel je al 9 jaar niet meer in mijn leven bent, denk ik nog elke dag aan jou, lief poffertje. Ik hoop dat je het daarboven gezellig maakt met Snowy, Indy, Chica en de hamstertjes. Happy B-day, my beautiful baby girl, love you and miss you forever πŸ’–.


Zoals je ziet, zijn het veel binnenfoto's en weinig tot geen filmpjes. Sunny gaat soms wel naar buiten als het niet te koud is, maar dan is het meestal nog donker (rond 6u30 Γ  7u 's morgens).

Piep!


Ochtendyoga 😊.


Hij kan toch zo lekker lui en ontspannen liggen, ik ben er dol op. Dat buikje, die beentjes en voetjes 😍.Jammer genoeg is hij alwéér in de rui en deze keer zijn ietwat stuggere dekharen. Hoewel ik regelmatig borstel en prozyme geef Γ©n minder brokjes, had hij afgelopen woensdag toch plots een gasaanval πŸ˜”. Omdat medicijnen per injectie sneller werken, besloot ik naar de dierenarts te gaan. Zijn maagje was een klein beetje opgezet, maar zijn darmpjes waren nog goed zei ze. Toch heeft het 6 uren geduurd voor hij verlost was van de pijn en weer begon te eten. Zenuwslopend voor mij, want ik denk meteen het ergste, dat ik ook hem ga verliezen... 😟.
Rond de tijd dat hij begon te eten, kwamen er ook enkele stinkende en misvormde keutels naar buiten. Gezien de spijsvertering van een gezond konijn ca. 14 Γ  20 uur duurt, is dit probleem dus al minstens een dag bezig. Ik heb nochtans niet veel gemerkt, hij was vrolijk en had een goede eetlust. Maar ik moet toegeven dat hij minder lang hooi at. Dus nu geef ik nΓ³g minder brokjes en hoop dat ik het zo onder controle kan houden. 

Een verse wilgentak gaat er altijd in πŸ˜πŸ˜‹.Ik slaap graag boven mammie's hoofd 😊. (er ligt een dik groot kussen naast hem, voor in geval hij zou afvallen!)


Opgestaan is plaats vergaan 😜.Mammie, draai het dopje eens los, ik wil ook limonade πŸ˜„.


Zoals jullie weten, ben ik een grote fan van Halloween en Sunny is een flinke helper die meedoet met de voorbereidingen πŸ˜„πŸŽƒ.Ik help de heks met een brouwsel om stoute mensen te vergiftigen 😁.


Ben niet zo een fan van dat kussen met het enge gezicht πŸ˜•.


Ik wist niet dat konijnenskeletjes ook oren en een staart hadden 😏.Ik probeer wat Halloween outfitjes uit 😊.Knuffels zijn altijd fijn, ook al komen ze van een Halloween handje πŸ˜„.


Ik ben een vampier 😎!


Ik ben Sunny de tovenaar 😊.


Het spookje en pompoenmannetje worden wel heel familiair...


En met deze foto wensen wij iedereen alvast een Happy Halloween πŸ˜ƒπŸŽƒ!


Afsluiten doe ik zoals gewoonlijk met mijn natuurfoto's. Ik ga telkens met bepaalde plannen en kom altijd met andere foto's thuis dan verwacht πŸ˜„.

Tot mijn verbazing zitten er plots 2 aalscholvers in het Wilderpark. Ik woon hier al 21 jaar en nog nooit eerder gezien.


De rest van de foto's kun je hier zien: Wilderparkhttps://photos.app.goo.gl/smr6xXonZFszc91p6

Ik ging naar Alden Biesen voor zonneharpen maar het eekhoorntje en de grote en middelgrote bonte specht verrasten mij 😍!


De overige foto's staan in dit album: Alden Biesenhttps://photos.app.goo.gl/zMwJkVLaFdYE7PE77

Natuurfoto's: https://photos.app.goo.gl/Ny3QT5YSNfGND9419

Geen opmerkingen:

Een reactie posten