zondag 27 augustus 2023

Achterstand...

Al 4 weken niets gepost en nog steeds niet bijgewerkt. Maar jullie krijgen wat ik alvast heb 😉.

Ik zal beginnen met het minder goede nieuws, gisteren had Sunny een gasaanval door de hevige rui. Die is nu gevorderd tot aan zijn kontje en daar wil hij absoluut niet geborsteld/geplukt worden. Probleem dus en dat werd bewezen gisteren.
Hij at net ervoor nog hooi gegeten, wat hij trouwens altijd veel eet. En hij krijgt maar 1 brokje per dag, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ook meer dan voldoende gedronken en zijn keutels zijn niet kleiner geworden oid.

Afgelopen donderdag had hij al even buikpijn en zag ik hem sneller ademen. Een kleine buikmassage loste dit op. Maar gisteren had hij na 2 uur buikmassage nog steeds pijn. Na overleg met de dierenarts, heb ik metacam en cisaral gegeven. Rodicare had ik niet in huis, maar is intussen besteld en zou morgen aankomen.

1,5 uur na de medicijnen, kwamen de eerste keutels en begon hij ook weer te eten. Fijn, oef, maar daarmee is het probleem en de oorzaak natuurlijk nog niet van de baan, zucht...

Anyway, geniet van de foto's van mijn immer knap manneke 😍.


De laatste timothy knaagblok waar hij dol op is en die hem door de rui helpt, is inmiddels op. Ik kan hem al een jaar niet meer online kopen, nergens meer. Het is blijkbaar een probleem omdat die enkel in het VK geproduceerd wordt. Ik heb een ander merk timothy blok gekocht, en die eet hij wel, maar niet zo gretig als de vorige.

Deze keer heeft mammie de rommel gemaakt 😉.
Hij lijkt boos, nu zijn hoofdje in de rui is 😄.

Zijn mandjes moesten gewassen worden en ik had gekozen om het ikea bedje van Indy tijdelijk in de plaats te zetten. Na 3 jaar kan ik het eindelijk aan om hem erin te zien. Hij vond het zoals verwacht heel leuk en interessant. Maar niet leuk genoeg om languit in te liggen. Hij was blij toen zijn mandjes weer droog waren 😉.


Woensdag a.s. zou ik de adoptieverjaardag van mijn lieve Chica vieren. Ze zou dan 23 jaar worden en 16 jaar bij me wonen. Happy b-day in heaven, mijn duifje met een kuifje 💖.


En op 7 september a.s. zal het 3 jaar geleden zijn dat mijn liefste Indy me verliet. Zelfs na 3 jaar is het verdriet, de pijn en het schuldgevoel nog zo groot...😭. Ik mis je, mijn mooie bambi 💔.


Kijk maar over de spelfout heen, ik gebruik templates en heb dit dus niet zelf gemaakt, enkel een foto ingevoegd...

Het is maar stilletjes in de natuur, dus heel veel foto's zijn er niet:

https://photos.app.goo.gl/S55eE6fk1VU8cPVk7

Ook in het Wilderbeekbos was het aan de stille kant: https://photos.app.goo.gl/rbsPsB3NEECwULKTA

Nog niet al mijn uitstapjes zijn bewerkt, maar ik kan wel deze al met jullie delen! En het was echt de moeite!

Zoo Krefeld vogels en vlinders: https://photos.app.goo.gl/utCZQUm36JzQJUtg7

Zoo Krefeld andere dieren: https://photos.app.goo.gl/TqAo5C7CSATWUuiR6

Wildpark Gangelt roofvogels e.a.: https://photos.app.goo.gl/4fBAUWKi5duy91wW9

Wildpark Gangelt zoogdieren: https://photos.app.goo.gl/cGfW4Uj6HsEm8mNF6

Pairi Daiza en Pakawi Park staan nog steeds op het programma, maar het weer moet meewerken Ên Sunny moet gezond zijn natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten