zondag 28 januari 2024

Niet zo gelukkig nieuwjaar :(

 Ik begon mijn vorige blog met de wens op een goede gezondheid. Helaas kreeg ik in de 2de week van januari al slecht nieuws. Daarom duurde het ook zo lang voor ik een nieuwe blog kon schrijven.
Mijn oogdruk in het slechte oog is opnieuw onheilspellend snel aan het stijgen 😟. Ik zit alweer aan de maximum toegestane hoeveelheid druppels en plaspillen en de druk is nog steeds 30 (mag maar tussen 10 en 21 zijn, voor een geopereerd oog zelfs maar 15).

Dat wordt helaas dus alweer een nieuwe ingreep, dit wordt de 4de aan het rechteroog. Ik hoop vurig dat het weer een operatie mag zijn die onder lokale verdoving kan, want ik ben doodsbang voor algemene narcose. Maar ik ben alweer aan het vooruit lopen op de zaken. Afwachten wanneer ik in Leuven terecht kan en wat ze daar zullen zeggen. 
Ik heb nog maar 5% zicht over, 2 mini vlekjes in het midden. Het risico is groot dat deze stukjes ook zullen verdwijnen bij een grote ingreep. Mijn oogarts vond het risico te groot en wil eerder voor minimaal invasieve ingrepen gaan die mijn resterend gezichtsveld kunnen sparen.

Het is gewoon echt balen dat ik mijn fotografie plannen weer effe in de koelkast moet steken. Ik heb deze winter benut om 2 cursussen portretfotografie te volgen. Eentje bij fotografie Ploeg, ik wacht nog op mijn certificaat; en eentje bij Lieve Blancquaert.

Ik was er helemaal klaar voor om de theorie in de praktijk om te zetten. Verder kan ik voorlopig ook niet meer mee met natuurwandelingen want de pillen maken me moe en geven me tintelingen en spierzwakte. En dat vind ik héél jammer want dat was ontspanning en therapie tegelijkertijd.

Maar ja, niks aan te doen, behalve accepteren. Genoeg over mij, nu weer naar het schattigste ventje van heel de wereld 😍.


Een fotolijstje dat ik in Hasselt in een pop up store heb gekocht.


Eén van de foto's die ik ingestuurd heb om te beoordelen bij portretfotografie.😍😋


Het werd zo koud in huis dat hij de snugglesafe wel goed kon gebruiken.Kiekeboe 👀


Spelen in de bedbodem 😃😴😍


Mag ik in je wortelneusje bijten 😁?Het was bere-koud seg 🥶!MIJN snugglesafe, afblijven 😑!


He's behind me, isn't he 😏?


Bunny butt 🥰


Ik mocht kennismaken met het witte spul dat uit de lucht was gevallen, maar vond er niks aan. Het was koud, nat en smaakloos 😒.


Omdat Sunny natuurlijk niet echt buiten in de sneeuw kan/mag spelen, heb ik me weer even geamuseerd met AI 😉.


Ondanks de pijn ben ik toch heel even naar de vijver hier in de buurt gegaan om sfeerfoto's in de sneeuw te maken: https://photos.app.goo.gl/ye2Z5DDkTpezcvmBA
Mijn favorieten zie je hieronder.


Raar zicht, maar er woont ineens een haan tussen de eenden en ganzen.Ik kwam ook een warm ingeduffelde Cocker tegen 😍.


Voor de rest ben ik hier op mijn terras of achter het keukenraam gebleven voor natuurfoto's: https://photos.app.goo.gl/bUCc7VT3PpiyDtfA9
Ook weer enkele favorieten hier beneden.

Het water voor de tuinvogeltjes bevroor zo snel, ik moest een oplossing verzinnen. Dus ik heb een oude snugglesafe genomen, hem opgewarmd in de microgolfoven en onder het waterschaaltje gelegd. Het water bleef wel 6 tot 8 uur vloeibaar! Dit roodborstje nam zelfs een voorzichtig badje 🥰.


Hopelijk heb ik wat hoopgevend nieuws in de volgende blog! Wanneer die gaat zijn, kan ik nog niet voorspellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten