zondag 18 juli 2010

Goed nieuws?

Ik durf het bijna niet plaatsen omdat ik het noodlot niet wil tarten. Maar vandaag is het exact een week geleden dat Fluffy nog bloed in haar plas heeft gehad. Ik weet het: ik mag niet te vroeg victorie kraaien, bij de minste stress/frustratie kan het terugkomen. Maar dit is een mooie stap in de goede richting en daar ben ik héél blij om! Het doet me plezier om haar karakter weer te zien openbloeien.

Ze durft ook weer in Snowy's kooi springen om te eten (hier eten ze altijd in de kooi van de ander), ze huppelt meer en vaker rond en durft ook weer onder mijn bureau komen. Het enige 'negatieve' is dat ze nog eens 20g is afgevallen. Nu weegt ze geen 2 kg meer maar 1980 g. Vreemd idee hoor, ze heeft altijd om en bij de 2,100 g gewogen, minder dan 2 kg is even wennen voor mij. Ze voelt nochtans nog steeds niet te mager aan. 

Het zou natuurlijk kunnen dat ze wat gewicht verloren is omdat ze ook minder vaak hooi at, omdat ze niet meer zelf in de kooien durfde springen. Ik moest haar telkens er in zetten en dus goed opletten of en wanneer ze wilde gaan eten. En spieratrofie door het minder bewegen kan ook een rol spelen. Ik wacht het nog even af, ik vermoed dat ze weer zal bijkomen in de komende weken als de situatie zo gunstig blijft tenminste.


De afgelopen week heb ik dus steeds kunnen vermijden dat ze achter Snowy ging jagen en dat lijkt vruchten af te werpen. 's Middags slapen ze nu ook vaker samen, de voorbije weken sliepen ze altijd apart. Fluffy heeft wel de neiging om Snowy als een puppy te volgen, behoorlijk irritant soms maar ja, ze is een konijntje dat gewend is haar zin te krijgen en als ze die niet krijgt... Dit moeten ze toch echt onder hun tweetjes uitmaken. Het enige wat ik kan en probeer te doen, is de stress en frustratie te beperken door hen niet meer te laten bedelen voor snoep. (En haar niet teveel haar zin te geven).

Hoewel ik in mijn vorig bericht schreef dat ik het vetbed nog niet zou wegnemen, heb ik het toch gedaan maar enkel 's avonds. Dan wordt er immers flink gemarkeerd. 

Fluffy plast nu dus expres in huis, kijkt me dan aan om te zien of ik reageer maar ik negeer het. Afgelopen week heeft ze 2 uren naast een plas gelegen van haar en pas toen ze eindelijk weg huppelde, kon ik de plas opruimen. Ach, het is even wat werk maar dat heb ik er graag voor over als dit de problemen oplost.

Ze heeft alleszins heel veel ontspanningsmomenten. Zoals je ziet in dit filmpje, kan ze soms erg ver weg zijn Very Happy


En iedereen die mij een beetje kent, weet ik dat dol ben op Fluffy's mondje. Alles wat ze doet, doet ze schattig, zelfs blindedarmkeutels eten Laughing


Snowy heeft af en toe nog steeds wat diarree die onmiddellijk gevolgd wordt door normale keutels. Dit heb ik nog nooit eerder gezien; hij heeft het gelukkig niet iedere dag maar waar het vandaan komt is mij een raadsel. Er is niets aan de voeding veranderd. Warmte? Stress? Hij lijkt er gelukkig geen last van te hebben en maakte veel binkies toen het wat koeler werd. Hij was erg blij dat hij weer buiten kon spelen. 

Jullie weten intussen dat hij in de vreemdste houdingen kan liggen en hij doet alles om die traditie in ere te houden Cool.
Om af te sluiten nog even wat nieuws over Chica. Zij is de afgelopen week op een nacht van haar stok gevallen! Om 5u. 's morgens hoorde ik plots gefladder en toen ik ging kijken zat ze op de bodem van de kooi in een hoekje van de schrik. Geen idee wat er gebeurd is, bij mijn weten is dit nog nooit eerder gebeurd.
Gelukkig lijkt ze het allang vergeten te zijn en ze amuseert zich met haar schommel. Ze heeft nog steeds geen idee waarvoor het ding eigenlijk dient maar op haar eigen manier speelt ze ermee Smile.
Vogels hebben niet zo vlug last van warmte maar af en toe kwam Chica wat meeprofiteren van de verkoeling van een ventilator Cool. Ze koos hier echt zelf voor, ik zou nooit een ventilator op haar kooi richten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten