zondag 15 augustus 2010

Onverwachte verrassing

Voor ik het over de verrassing zal hebben, wil ik eerst enkele andere dingen melden. 

Op 7 augustus was het precies een jaar geleden dat Snowy EC kreeg. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben dat hij een jaar later gezond en wel, vrolijk en volledig hersteld weer rondhuppelt.

Sinds de nijnen in het voorjaar naar de dierenarts zijn geweest voor hun vaccinaties, waren hun nagels niet meer geknipt. Omdat ze hier veel beweging hebben, slijten ze vrij goed maar nu was het toch echt hoog tijd om de nagels weer te knippen. Met een bang hartje en alle voorzorgen op een rijtje (lees: gemalen koffie, ontsmettingsmiddel, watjes enz.) begonnen we aan het enerverende werkje. Ik vraag me af voor wie nagels knippen het meest stresserend is: de konijnen of hun baasjes ;-). Ondanks hier en daar wat gespartel is alles goed verlopen. Bij Snowy passen we altijd onze 'speciale methode' toe. Vóór we aan 1 pootje beginnen, krijgt hij een snoepje. Daardoor concentreert hij zich op knabbelen en spartelt hij niet meer.

Ook met Fluffy ging het vrij goed, ik was een beetje ongerust dat ze door de stress misschien weer bloed zou plassen maar dat is gelukkig niet gebeurd. Helaas heeft ze wel weer last van een traanoog, zoals gewoonlijk weer haar linkeroog. Er is nog nooit een oorzaak gevonden en na enkele weken behandeling met Oculoheel gaat het ook weer over.

Bij Chica heeft het "dieet" en meer beweging totaal geen effect. Ze komt niet meer aan in gewicht maar blijft - ondanks alle aanpassingen - hangen op 150 g. Behoorlijk zwaar voor een pop maar ze gedraagt zich normaal en is actief. Het enige wat er veranderd is, is dat ze af en toe erg broeds is. Toch heeft ze - tot op heden - geen ei gelegd. Ik heb geen idee of hormonen een vogel kunnen zwaarder maken, ook dierenartsen kunnen me hier geen antwoord op geven. Hier wat foto's van mijn rare vogel. ;-) 

Chica verwacht van iedereen en alles een knuffeltje, ook van de fotocamera. :)En vinden jullie dit een makkelijke houding om te slapen? Ik alleszins niet maar het typeert Chica. :)
Rechts op de houten balk zie je trouwens haar knabbelsporen...En dan nu over naar mijn onverwachte verrassing. Toen ik woensdag thuiskwam zei mijn vriend dat er een pakje voor mij was. Ik had niets besteld maar dacht dat ik misschien iets gewonnen had omdat ik regelmatig mee doe aan allerlei wedstrijden. Er stond geen afzender op maar de geadresseerden waren Corina, Fluffy en Snowy... 

Groot was mijn verbazing toen ik het pakje opende. Daar zat immers de tunnel met 3 gangen in die ik voor mijn verjaardag had willen kopen! Door Fluffy's ziekte en Misty's overlijden had ik die uitgave uitgesteld. Dit had ik toevallig gezegd tegen iemand wie ik geholpen heb met de koppeling van haar konijntjes, we mailen nog regelmatig. Ze wilde mij blijkbaar al langer bedanken en daarom stuurde ze mij dit fantastisch cadeau. Ik ben er zoooo blij mee en de konijnen nóg blijer! Ik wist dat dit in de smaak zou vallen, aangezien ze ook gek zijn op de andere tunnels. Mijn lieve weldoener wil liever anoniem blijven maar ik weet dat ze dit bericht zal lezen dus: heel veel dank voor dit geweldig geschenk!

Het fijne aan deze tunnel is dat hij stiller is dan de crispy tunnels die ik al heb. Vooral Snowy is er dol op en hij zoekt altijd een strategisch plekje pal in het midden op. Zo heeft hij overzicht op de 3 uitgangen. Hij ligt er op zijn gemakje in, wast zich, slaapt er zelfs, heerlijk om te zien! Ook Fluffy lag zojuist lekker te rusten in 1 van de gangen, terwijl Snowy in de andere lag. Zo schattig!

Hier komen de foto's en het filmpje zodat iedereen, maar vooral de gever van dit cadeau kan meegenieten: nogmaals hartelijk dank!Geen opmerkingen:

Een reactie posten