zondag 19 september 2010

Een ei geboren

Mijn vakantie is bijna om en daarom wilde ik jullie toch al op de hoogte brengen van iets wat ik zelf niet meer had verwacht. Na zoveel maanden heeft Chica gisteren toch weer een ei gelegd. Het zat eraan te komen, dat was duidelijk. Ze was bijna continu broeds de laatste dagen en toen ik haar ontlasting wateriger zag worden, wist ik hoe laat het was. Ik ben benieuwd of er nog eieren zullen volgen. Gelukkig is dit ei mooi gevormd met schaal en alles. Hoewel valkparkieten pas broeden vanaf het 2de ei is ze nu al bezig maar af en toe loopt ze ook nerveus rond.
Gisteren merkte ik dat ze weer was aangekomen in gewicht. De laatste weken werd ze juist lichter (niet veel hoor) maar gisteren woog ze 151g! 

Ik heb met verschillende kwekers gesproken en zij beamen allemaal dat oudere valkparkieten zwaarder worden. Dus niets om me zorgen over te maken en ook geen reden om  haar op dieet te zetten.


Hier volgt nog een filmpje van wat eigenlijk heel normaal gedrag is en bij het wasritueel hoort maar Chica is het pas vorige week beginnen te doen. Daarvoor heb ik dit gedag nog nooit gezien bij haar.


Over de konijntjes valt weinig nieuws te melden. Ze zijn nog steeds in de rui, een kleine strook op Snowy's kontje moet er nog door en bij Fluffy heeft het bijna de kont bereikt. Verder zijn ze erg lief met elkaar, ze slapen weer vaker samen en ze hebben regelmatig vrolijke buien. Fluffy's traanoogje is helaas weeral terug dus ik ben opnieuw gestart met Oculoheel. En ondanks de rui blijven hun eetlust, spijsvertering en keutels goed. Vooral bij Snowy was de rui vroeger altijd een kritieke periode. Ondanks Prozyme bleef hij toch verstoppingen krijgen. Na zijn EC is dit blijkbaar voorgoed verleden tijd, gelukkig maar! Maar het valt me op hoe gezond hij nu is tegenover vóór de EC.
Een foto van mijn vlijtige helpers als ik de kooien ga verschonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten