zondag 14 november 2010

Knusse herfstfoto's

Geen spannend nieuws te melden, alles loopt hier zijn gewone gangetje, zo zou het altijd moeten zijn Smile.
Heeft het met de koude te maken of groeien de nijntjes naar elkaar toe? Ik weet het niet maar ik tref hen hier vaak heel erg knusjes aan. Ze doen bijna alles samen.

Samen naar de wc:Het is maar een klein afwasbakje van Blokker dus het zit dadelijk vol Wink.
Knusser dan dit kan niet meer Laughing. Snowy leunt op Fluffy's rug en vice versa.Om variatie te brengen, wissel ik regelmatig van speeltjes of ik wissel de speeltjes van plaats. Ik weet niet meer precies hoe lang ik de grastunnel heb maar misschien al een jaar of zelfs langer. Tot voor kort werd hij alleen gebruikt om doorheen te lopen. Enkele dagen geleden besloot ik de 2 delen uit elkaar te halen. Het kleinste gedeelte ligt onder de tafel en het grote gedeelte heb ik naast het grasbed gelegd. En plotseling zijn beide delen reuze interessant geworden om aan te knagen! Ik heb geen idee waarom, hetzelfde zag ik bij de wc. Weken werd hij niet gebruikt en door hem van plaats te wisselen, krijgt hij ineens weer aandacht.
Zoals je ziet, is het grasbedje intussen een grasmatje geworden...Gisteren viel het me ook op dat Fluffy's vacht op haar buik veel lichter van kleur is dan gewoonlijk. Dat is de plaats waar ze afgelopen zomer geschoren is bij de dierenarts. (Voor degenen die het niet (meer) weten: Fluffy plaste bloed en men vermoedde een blaasontsteking of baarmoedertumor. Het bleek geen van beide, territoriale driften waren de oorzaak). Toen de vacht weer aangroeide had ze thans een normale kleur. Maar sinds de rui is haar buik van kleur en structuur veranderd. Ik vind het helemaal niet erg, ze is nu eenmaal een bijzonder toverballetje en ze verandert bij iedere vachtwissel van kleur Smile.Een mooie foto van Snowy mag natuurlijk niet ontbreken, hier gaat hij net zijn middagdutje doen. Mijn sneeuwballetje met zijn mooie oogjes en wimpers, lieve hangwangen en prachtig lange snorharen... Ik kan blijven kijken naar zijn schoonheid Smile.En zei ik gisteren nog tegen een vriendin dat Fluffy sinds het bloedplassen de 2,100 kg niet meer bereikt... Vandaag is die kaap eindelijk terug overschreden, ze weegt 2,105 kg. En haar traanoogje lijkt eindelijk bedwongen. 

Snowy blijft stabiel op 900g maar ik hoop dat hij in de winter nog enkele grammen zal aankomen. De afgelopen weken heb ik zijn droogvoer een klein beetje moeten terugschroeven omdat hij beginnende verstopping had. Waarom hij nu minder voer nodig heeft, is mij niet duidelijk maar zijn keutels zijn weer groter en zijn gewicht blijft stabiel. Het schrikken is gelukkig ook weer voorbij.

Tot slot nog nieuws over Chica. In totaal heeft ze 4 eitjes gelegd (is altijd haar maximum aantal) en allemaal hadden ze een stevige schaal. Nog ongeveer een weekje broeden en dan zal ze er weer vanzelf mee ophouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten