zondag 11 november 2012

Herfst update

Halloween is voorbij maar ik wil toch nog enkele mooie foto's delen van Mika op een pluchen pompoen Very Happy.Snowy is eindelijk door zijn rui heen, oef! Het vergde enorm veel van mijn klein ventje. Sinds hij niet meer verhaart, niest/smakt hij niet meer en... komt hij gestaag flink aan. Zojuist woog hij zomaar even 878g., dat is bijna zijn oude gewicht. Daarom overweeg ik om terug over te schakelen naar de gewone Science Selective of hem een mengeling te geven van junior en gewoon. Voor de vachtwissel hebben zoogdieren en vogels o.a. veel eiwitten nodig, eiwit is immers de bouwstof van o.a. de spieren en vacht. Het junior voer heeft hem duidelijk geholpen om sneller door de rui te komen en niet teveel gewicht te verliezen. Nu moet ik natuurlijk wel opletten dat hij geen dikzakje wordt Wink
Geloof het of niet: ik voel wel iedere dag of hij - net als Fluffy destijds - geen vocht vasthoudt. Dat was in de laatste weken de oorzaak van haar gewichtstoename en ik wil niet weer iets over het hoofd zien.
Voor het overige is hij lekker vrolijk en aanhankelijk. Gisteren verraste hij me zelfs nog. Ik was in de keuken met zijn groenteschotel bezig. Als hij al in de keuken komt, is het enkel 's morgens om een frisse neus te halen. Maar plots staat hij dus naast mij om 17u30! Een kleine hint om te vertellen dat ik moet opschieten omdat hij grote honger heeft Twisted Evil
Wat kan dit klein mannetje bergen voer verzetten seg! Daarbij horen ook bergen keutels Wink. Hij eet nu dezelfde hoeveelheid groenten als Fluffy en hij doet er minder dan een uur over, het vreetzakje Laughing.

Ik had een nieuw wollen bedje gekocht maar blijkbaar de verkeerde maat besteld (te klein). Hij kan dus niet languit liggen maar past hij er niet mooi in Very Happy?En omdat hij zo mooi is: prachtige close ups van zijn lieve dikke wangen, zijn snorharen, lipje en wonderlijke oogjes Very Happy.En wat ik al zo lang beloofde: een heel oud filmpje van Fluffy. Het dateert uit de tijd dat er nog geen betaalbare digitale videocamera's bestonden. Er komen in de toekomst nog van deze filmpjes aan maar ik weet niet wanneer precies. Het is een erg traag en moeilijk proces om analoge beelden naar digitaal om te zetten.
De kwaliteit is daarom verre van schitterend maar de mooie herinneringen maken dit ruimschoots goed! Ik herinnerde dit zelf niet meer. Maar toen ik het terug zag, kwam er onmiddellijk een grote glimlach op mijn lippen en bij 1 fragment blijf ik zelfs telkens in de lach schieten. Jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel Cool.


Tenslotte nog dit. Ik heb al veel cadeautjes gekregen tijdens de konijnendag (waarvoor dank!) en nu bracht mijn vriendin Samyra ook nog een heel pakket! Ik heb zelfs zoveel dat ik zelf geen inkopen meer hoef te doen voor mijn diertjes bij sint en kerst Wink. Samyra heeft letterlijk aan iedereen gedacht: het tunneltje is voor Snowy, het grote grasnest voor Mika, het houten speeltje voor Chica, het kaartje en de kalender voor mij en wat me het meest trof: ze heeft zelfs aan Fluffy gedacht. Voor haar zat er een prachtig doosje bij met theelichtjes zodat ik kaarsjes voor haar kan branden. Dank je wel Samyra, ik vind jou sowieso heel lief maar nu extra lief Very Happy.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten