zondag 23 juni 2013

Welkom Sproetje

Jawel, sinds woensdag is mijn gezinnetje weer uitgebreid met een nieuw huisgenootje. Dit keer opnieuw een syrische hamster met de toepasselijke naam: Sproetje. Ze is oranje dominant spot met rode oogjes en lange haren. Ik ben eigenlijk geen fan van langhaar hamsters en ook niet van pretnestjes waaruit Sproetje geboren is. Maar soms neemt het gevoel de overhand op logisch denken Wink.
Sproetjes mama is een prachtige goudkleurige dominant spot en papa een langhaar met waarschijnlijk crèmekleur. 

Eigenlijk was ik op zoek naar een tweedehands kooi voor Dotje (die ik niet gevonden heb, ze heeft een nieuwe gekregen maar meer daarover volgt Wink). En toen las ik de advertentie dat er in het naburige dorp een nestje geboren was. De foto's die de fokker mij stuurde toen ze 10 dagen oud waren, hadden mij al half overtuigd Smile. Toen de ukken 3,5 week oud waren, ben ik op kraambezoek geweest en viel ik als een blok voor dit oranje pluizig wezentje Very Happy.

Ze is nog niet helemaal handtam, maar wel nieuwsgierig en ze bijt niet. Een hand boven haar vindt ze eng, maar naast of onder haar verdraagt ze al vrij goed. Ze nam ook al meteen eten aan uit de hand. Het komt vast helemaal goed met wat geduld. 
Hoewel Dotje enorm schattig is en ook aan het openbloeien is, miste ik toch het knuffelen met een syrtje. Hopelijk wordt Sproetje dus een pluizig knuffeltje Very Happy.

Ze heeft haar eigen pagina op mijn website gekregen, daar vind je alvast de eerste foto's: http://www.knagers.net/Sproetje.htm
Voorlopig ziet ze er nog grappig uit met haar baby hoofdje en te grote oren en voetjes, ze moet duidelijk nog veel groeien Smile.

Hier volgen foto's en een filmpje van gisteren: In dit filmpje zie je dat ze aanrakingen nog niet erg op prijs stelt, maar ze tolereert ze al en dat na slechts 4 dagen!


Nu over naar mijn lieve Dottie-bollie Very Happy. Ik vond het geschuif van het oude rooster hoogst irritant, maar vond geen tweedehands kooi met het nieuwe type rooster. Gelukkig vond ik in een webwinkel eentje met dezelfde afmetingen én met een afneembare rooster met tralieopeningen van minder dan een cm én voor een zeer schappelijke prijs.
Vorig weekend moest ik toch de kooi schoonmaken en heb ik haar meteen verhuisd. En haar weer laten kennismaken met nieuw speelgoed. Ze verkent en onderzoekt alles meteen en zonder enige angst, zoals je kan zien Smile.Ook naar mij toe bloeit ze meer en meer open. Ze komt nu iedere dag op mijn hand om een snoepje te nemen. Helaas vergeet ik het iedere keer te filmen Surprised! Hopelijk denk ik er deze week wel aan. Het is wel grappig hoe ze op mijn hand komt. Eerst heb ik haar laten wennen aan eten uit mijn hand nemen. Nu denkt ze blijkbaar dat mijn vingers eetbaar zijn Laughing. Voordat ze op mijn hand stapt, hapt ze zachtjes in al mijn vingers en begrijpt dan pas dat het lekkers wat verder ligt. Gelukkig bijt ze niet door, maar de reflex om mijn hand weg te trekken, moet ik echt onderdrukken op die momenten Cool.

Als laatste nog nieuws over Snowy. Hij is weer flink "ziek" geweest. Hiermee bedoel: hij verloor weer heel wat vacht, likte het op, kreeg het vervelende gevoel in zijn mondje en at elke dag wat minder. Tot het punt waarop hij zelfs al het lekkers dat ik aanbood weigerde en ik wel moest overgaan tot dwangvoeren. Dat en het plukken... oh, ik denk dat hij mij haatte op zulke ogenblikken. Ik legde hem wel uit dat het voor zijn bestwil was, maar daar was hij het niet mee eens.
Nu gaat hij alweer een paar dagen goed, het verharen is weer stilgevallen. Enkel zijn kontje/billetjes moeten nu nog. Waar ik hem kaalgeplukt heb, staat opnieuw een kort vachtje, maar ondertussen heb ik al nieuwe kale plekken gecreëerd. Hij ziet er maar verfrommeld uit momenteel. Sorry jongen, het kan even niet anders Confused


Maar als hij zich goed voelt - zoals vanmorgen - vliegen de binkies rond mijn oren en gaat hij er altijd prinsheerlijk bij liggen Very Happy.

Iemand op facebook had me supplementen aangeraden omdat haar konijntjes beter door de rui komen ermee, maar ik had grote twijfels of hij ze zou lusten. Het zijn gewone geperste pellets, iets wat hij normaal gezien niet lust. Maar warempel: hij eet ze zelfs graag! Misschien omdat ik ze als snoepje geef, hij eet 5 à 6 stuks uit mijn hand en dan vindt hij het welletjes. Of dat genoeg is, weet ik niet, maar iets is beter dan niets. Het gaat om deze supplementen: Bunny Pro-Fit Balance.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten