zondag 22 december 2013

Bijna Kerst

Laat ik deze keer beginnen met het slechte nieuws dat gelukkig een goede afloop kende!
Sproetje is vorige zondag uit de speelbak gevallen Sad. Net zoals altijd breng ik haar in het transportbakje naar de speelbak (die langs voren opengaat). Ik doe het bakje open en verwacht dat ze - net zoals altijd - er vanzelf uitgaat. Nu 'bevroor' ze echter. Dat is een schrikreactie die ik bij elke hamster wel gezien heb, maar normaal gesproken duurt het maar enkele seconden en gaan ze dan door met wat ze bezig waren. Sproetje schiet ineens in volle paniek als een balletje in een flipperkast overal tegen aan en zoeft naast mijn arm de grond op, 1 meter diep Shocked. Ik schrik me natuurlijk rot en wil haar snel pakken, want Snowy loopt daar ook rond. Ik was bang dat Sproetje hem in paniek zou bijten. Het pakken ging goed, maar ze bleef verschrikkelijk bang in de speelbak. Ook de volgende dag was ze doodsbang en wilde ze niet uit haar bal of wiel komen. De volgende dag wilde ze niet eens meer uit haar kooi komen. 

Gelukkig heeft ze er fysiek niets aan overgehouden, maar geestelijk is het een hele negatieve ervaring geworden. Daarom doe ik Rescue Remedy Kids (zonder alcohol) in haar water, in de hoop dat ze het sneller zal verwerken.
Ondertussen had ik gezorgd voor een plastic speelbak waarin ik haar langs boven benader. Die is wel bijna de helft kleiner, maar iets anders heb ik niet en iets groter wordt ook te zwaar voor mij.

Ik dacht dat ze even met rust gelaten wilde worden en wilde haar tijd geven om dit trauma te verwerken. Ik liet de keuze dus aan haar of ze nog wilde uitkomen maar ze zonderde zich steeds meer af. Bijgevolg kon ik haar ook niet meer knuffelen op de bank en durfde ik haar niet meer laten loslopen. Zo kon het niet langer en ik besloot haar even over de grens te trekken. Met wat lekkers lokte ik haar uit de kooi in de nieuwe speelbak. Die beviel haar meteen Very Happy. Maar... ze kan er ook uit ontsnappen dus mijn broer heeft vlug een rooster gemaakt die erop kan klemmen. Moet alleen nog meer klemmetjes halen.

Ik ben blij dat ze mij niet gelinkt heeft aan die negatieve ervaring. Ze komt weer knuffelen op de bank en loopt zonder angst weer los in huis. Ze moet het nu voor de rest van haar leven wel stellen met een curverspeelbak die even groot is als haar kooi. Maar ik weet wel dat ze nu veilig zit. Ze is een hamster die vlug schrikt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt hoor Confused!

Anyway, de foto's om te bewijzen dat het gelukkig goed gaat met haar en dat ze zich opnieuw zelfzeker voelt Very Happy.
Zoals ik in de vorige blog verwachtte, heeft Chica nog een 3de ei gelegd. Ook dit kwam zonder problemen en haar eetlust blijft prima. Houden zo Smile! Een 4de is er niet meer gekomen en ze zit nu rustig te broeden. 's Morgens en 's avonds komt ze even eten en knuffelen en dan gaat ze weer naar de eitjes. Ik verwacht dat ze half januari haar interesse zal verliezen. Afwachten of ze dan opnieuw zal leggen.


Van Dotje heb ik even geen foto's meer gemaakt. Van mijn ander dwergje wel Wink. Snowy heeft soms nog steeds mindere periodes waarin hij verhaart en daardoor wat minder eet. Maar ze zijn minder talrijk en minder heftig dan in de zomer. Zijn traanoogjes lijken ermee samen te hangen. Soms is er niets aan de hand en de volgende dag kunnen ze hevig tranen.

Hij zit er dan maar wat sufjes bij Confused. Als hij in zijn huisje gaat zitten, weet ik dat hij zich niet lekker voelt. Als hij zich goed voelt, gaat hij er niet in.


Maar meestal is hij druk bezig met zich nog mooier te maken dan hij al is .


Mijn knuffelknulletje komt ook nog steeds knusjes bij me zitten, gezellig onder het dekentje .


Voor ik hem instop, zie ik dit beeld: een sneeuwballetje met oortjes Laughing.


Enkele vriendinnen besloten mij te verwennen voor kerst Smile en ik wil hen hier nogmaals uitvoerig bedanken!

Van Samyra kreeg ieder diertje een eigen cadeautje en de snoepjes zijn voor hen allemaal.


Van iemand die liever anoniem wil blijven, kreeg ik een cadeaubon waarmee ik deze spulletjes heb gekocht.


Nogmaals hartelijk dank lieve vriendinnen. Het doet me plezier om te weten dat ik niet alleen ben en dat mijn diertjes ook in jullie gedachten zijn Very Happy.

Tot slot wil ik iedereen alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2014 wensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten