zondag 28 december 2014

Kerst bij de knagers

Chica heeft het bij 1 eitje gehouden deze keer, misschien ook omdat ik al 2 nepeitjes bij haar had gelegd. Er is maar weinig gekend over anticonceptie bij vogels en de druppels waar ik het vorige keer over had, zouden schadelijk kunnen zijn. Steven (de dierenarts) gaat meer informatie zoeken, hopelijk komt er een veilige en geschikte oplossing uit de bus.
Voorlopig gaat alles goed, maar ik hou mijn hart vast voor de volgende legronde Confused.
Chica broedt de hele dag en nacht op de eitjes, maar af en toe komt ze eten, drinken, kaka doen en haar veertjes goed leggen Smile. Ik vind het zo schattig als ze dit met haar staartveertjes doet. Het maakt ook zo een fijn geluid, je hoort een 'krrrr'-geluid als ze met haar bekje/tong langs haar veertjes gaat Smile.


Vorige keer schreef ik ook dat het niet zo goed ging met Snowy. Hij verhaart nu letterlijk van kop tot teen Shocked! En je ziet het niet eens! Waar ik haren uittrek, staan al opnieuw lange haren. Hierdoor eet hij weer iets minder goed, maar gelukkig stopt hij niet volledig. Ik pluk hem iedere dag, meer kan ik niet doen. 

Ondertussen krijgt hij al 2 weken Panacur en ik zie beterschap. Hij schrikt niet meer en plast niet meer in huis. Af en toe heeft hij een terugval en een slechte dag. Een teken dat het medicijn zijn werk aan het doen is en dat het inderdaad weer een opstoot van die ellendige E. cuniculi is Sad. Daarom ga ik zeker nog 2 weken door met Panacur en dan evalueer ik zijn toestand opnieuw.
Zijn keutels zien er alleszins weer groter uit dan gewoonlijk. Dat is altijd zo met Panacur, ik begrijp niet goed waarom, maar het is een leuke bijkomstigheid Wink.

Ik heb ook enkele dagen de hoge dosis pijnstilling gegeven, maar dat maakte geen verschil in zijn activiteitsniveau of eetlust. Dus daar ben ik mee gestopt om zijn systeem niet te overbelasten.

Als kerstcadeau heeft hij zijn wortelhuisje al gekregen, ik kon/wilde gewoon niet wachten tot Kerst om het te geven Wink. Maar ik besloot om ook eens een infraroodmassage te proberen om zijn stramme spiertjes wat los te maken. Ik gebruik enkel de warmtelamp, niet de massageknop. Die is veel te heftig voor konijnen, zelfs op de laagste stand. Het doet geen spectaculaire dingen, maar hij beweegt weer iets meer én beter. Hij haperde soms bij het in- en uitspringen van de kooi, Panacur gaf geen verschil.
Dit idee ga ik zeker toevoegen aan mijn pagina over bejaarde konijnen.Hij mocht even kennismaken met het nieuwe rendier, maar had niet veel interesse Confused.


Indy vond het wel reuze interessant, ze dreef hem helemaal in een hoekje om vervolgens op hem te gaan zitten Laughing.


Ze imiteert graag een haasje Very Happy. Ook zij is trouwens verder gegaan met verharen.


Lekker chocobolleke met een toefje slagroom Razz.


Ik schreef vorige keer al dat Monique mijn andere diertjes ook verwend heeft. Indy kreeg een houten smijtspeeltje Smile.


Van mij had ze natuurlijk het bedje al gekregen. Nu gaf ik iets wat niet tastbaar is, maar ze geniet er volop van: meer loopstroken Very Happy.Sproetje kreeg van Monique een eigen kerststalletje Wink.En van mijn huisgenoot een klimtoestel, eigenlijk bedoeld voor dwergjes, maar ze vindt het ook leuk Smile.


Dotje werd verwend met een aardbeienhuisje en van mij kreeg ze een peertje Smile
Ik had nog een cadeaubon liggen die ik voor mijn verjaardag had gekregen van mijn ex-bazin. Daarmee heb ik mezelf verwend met deze cadeautjes Cool. Het boekje heb ik al gelezen, het is een erg mooi verhaal! Omdat ik nu een echt fluwelen konijn heb, moest ik dit boekje gewoon hebben Wink. De DVD heb ik nog niet bekeken, maar ik verwacht dat het met tranen zal zijn. Als kind huilde ik al bij de clip "Bright eyes" Rolling Eyes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten