zondag 15 mei 2016

De eerste mooie dagen

Vandaag begin ik met een mooi cadeautje. Monique stuurt vaak cadeautjes voor Indy maar deze keer dacht ze aan mij met deze wondermooie konijntjesdoek. Dank je wel, lieve Monique 😇!


Omdat het eindelijk mooi weer werd, kon ik mijn terras weer speelklaar maken voor Indy. Ze durfde in eerste instantie niet meteen naar buiten. Dus heb ik haar in een transportmandje naar buiten gedragen en toen was ze niet meer te houden 😃.

Poseren bij de mooie beeldjes.


Nieuwe wilgenstronk.


Een grasbak helemaal voor haar alleen. Natuurlijk niet om ineens leeg te eten!


Ontbijt in de frisse buitenlucht.


Haar achterkant is even mooi als haar voorkant. Ben dol op die witte krulletjes in haar nekje 😍.


Mijn prinsesje 😍👸.Helaas werd het te snel te warm en Indy's eetlust werd een beetje minder. Hoewel het binnen nooit boven de 22° kwam. Ze at minder goed groenten en liet ook 1x haar kruiden half staan. Dus vlug ingegrepen met nieuw knaagmateriaal en de ice pod en koelmat en binnen 2 dagen was ze weer de oude. Maar het was weer effe schrikken, zo snel na haar ziekte in februari/maart. Aan de hoeveelheid brokjes kon het zeker niet liggen. Ik ben die nog altijd aan het opbouwen en ze zit momenteel op 12 brokjes per dag. Ze kan ook geen gevaarlijke dingen meer eten. Als 22° al te warm is voor haar, hoe zal ze zich in de zomer dan voelen 😕?


's Nachts lag ze graag in de eetkamer in haar kapot gebeten zeteltje. Dus ik legde de koelmat ernaast en dat was voor haar een uitnodiging om het terrein verder te verkennen... op tegels!Soms begrijp ik toch niets van konijnen hoor. Eerst tegen de ice pod en wat later in de volle zon...


Rolmops 😄.


Uitgeteld.


Dit zag ik toen ik wakker werd van een dutje uit de andere zetel. Ze ligt altijd ergens waar ze me in het oog kan houden.


Opgestaan is plaats vergaan 😀.


Mammie... honger!


Nu enkele leuke filmpjes van mijn grappige meid.

Ik voeg er meteen een gedichtje van Catrien aan toe, zo toepasselijk voor Indy.

Vrijheid

Je bent op zijn mooist
Als je speelt
Op zijn mooist
Als je beweegt

En in die heerlijke vrijheid
vrolijk, lief konijntje
Voel je
en laat je zien dat je leeftKonijnen hebben de mooiste mondjes 😍!Dit was mijn moederdagcadeau, kun je je iets mooiers voorstellen 💕?Van Chica even geen foto's want ze zit veel in haar kooi. Ze is alweer (!) in de rui en is dan altijd wat stiller. Ze is nog nooit zo vaak na elkaar in de rui geweest. Het is ook moeilijk om te bepalen wat normaal is bij haar, gezien ze zo vaak eieren legde. Nu haar lichaam rust krijgt, besteedt het blijkbaar energie aan andere dingen.
Ze heeft me wel laten schrikken enkele dagen geleden. Soms vraagt ze nog om Avipro (pre- en probiotica) en dat poeder eet ze altijd zo op. Deze keer leek ze zich echter te verslikken. Ze maakte plots rare geluiden, zelfs Indy schrok. Daarbij stond de bovenkant van haar bekje in de onderkant en ze knipperde voortdurend met haar oogjes. De dierenarts denkt dat het een mechanisch probleem is geweest en dat haar bekje even klem heeft gezeten. Net zoals een kaak kan blijven openstaan bv. Dit is nog nooit eerder gebeurd, hopelijk gebeurt het ook nooit meer. Haar bekje is nochtans niet te lang.

Morgen zou Sproetje jarig zijn. Ze heeft helaas niet eens de leeftijd van 2 jaar mogen halen.
Happy B-day in heaven, mijn Punky Pompoentje 🌈.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten