zondag 20 november 2016

Update Chica

Donderdag verliep met meer stress dan ik had verwacht 😞. Eerst met Indy naar de dierenarts voor de 2de vaccinatie met Filavac en een mani/pedicure. Met haar ging alles goed, nagels knippen gaat steeds vlotter en ik had op voorhand al 10 dagen getraind om haar vlot in de transportmand te laten stappen met behulp van een bakje kruidentuin.
Steven zei dat ze "stevig" was, maar dat het toch overwegend spieren waren. Ze weegt nu 2,160 kg; behoorlijk meer dan in de lente (1,9 kg). Haar tandjes waren prima, kortom alles was goed.

Maar met Chica ging het sinds woensdagavond allesbehalve goed. Ze zat met geknikte staart, wilde niet meer eten, ademde zwaar, ontlasting druppelde uit haar cloaca... 😢:.
Dus ook maar dadelijk naar de dierenarts met haar. Normaal gesproken had haar 3de ei al op dinsdag moeten komen, maar zoals je op de RX kunt zien, zat het donderdag pas klaar en was het ook weer misvormd met een zwakke schaal. Ik rekende af, van plan om naar huis te gaan zodat ze daar rustig het ei kon leggen en later het implantaat te laten plaatsen.


En plots lag het ei al in de transportkooi 😳! Gelukkig geen prolaps! Dan maar meteen onder narcose en het implantaat geplaatst. Ze kwam goed bij, we hebben nog even geknuffeld tot de duizeligheid over was en dan naar huis. Hier heeft ze onmiddellijk wat gegeten en haar veertjes gepoetst. Ze sliep ook op 1 pootje en maakte tevreden knarsgeluidjes.De volgende morgen (vrijdag dus) zat ze echter opnieuw bol, met licht geknikte staart en zwaar te ademen. Vreemd genoeg ging dit gedrag na enkele uren over. Ze slaapt wel veel, maar dat deed ze sowieso wel al. Eten en drinken ging goed, ze kwam knuffelen en riep zelfs om snoep en groenten! 's Avonds begon ze heel even op de bodem te scharrelen maar daar stopte ze wel vlug mee.

Zaterdagochtend hetzelfde: stil en bol en op 2 pootjes zitten. Maar na een half uur was het over. Voor het overige hetzelfde als vrijdag: goed eten en drinken, 's avonds een beetje scharrelen.

Gelukkig begon zondag beter: klimmen, aan de zijkant van de kooi komen hangen en kijken hoe ik haar ontbijt klaarmaak. Meteen in haar vers voer duiken en op 1 pootje slapen 😊.

Het zou kunnen dat er nog een ei gaat komen want het implantaat heeft 2 weken nodig om te werken. Vorig jaar heeft ze het echter ook bij 3 eitjes gehouden. Dus laten we hopen dat hiermee weer alles ten einde is voor een jaar!
Het is wel duidelijk dat ze oud wordt, ze is verschrikkelijk mager, haar borstbeentje steekt uit, dus ik ga nu proberen om haar opnieuw wat te laten bijkomen d.m.v. meer zonnebloempitjes. Haar oude normale gewicht schommelde rond de 120 à 125 g. Nu is dat nog maar 115 g.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten