zondag 6 december 2020

Sunny doet het goed in zijn uppie

Omdat ik alweer veel te veel foto's heb genomen 😉, plaats ik enkel de mooiste en op het einde van de blog de link waar je ze allemaal kunt bekijken als je zin hebt. Ik kan het niet helpen, hij is zo een ongelooflijk mooi manneke en hij is zo grappig en schattig 😍.

Hij gaat niet meer op de plekjes liggen waar hij samen met Cookie lag. Ook al heb ik de dekentjes vervangen en is haar geur weg. Hij leefde vrijwel meteen op toen ze weg was: crost door het huis, verstopt zich niet meer in een doos of onder een kast, is een stuk kalmer naar mij toe. Hij zoekt nu nieuwe plekjes en da's natuurlijk helemaal prima.
Hij ligt graag met zijn poep tegen de verwarmingsbuizen 😁.
Ook het nieuwe kussen is een voltreffer 😊.


Voor het overige was hij heel druk bezig met het verkennen van de eetkamer. En hij is zo braaf! Springt niet op deze tafeltjes (wat hij thans makkelijk kan) en duwt of trekt ook niks af. Bijt nergens aan, kortom, een voorbeeldig ventje (tot nu toe 😉).


Geen pleinvrees 😁.


Waar is het lekkers? Ik weet zeker dat ik het ruik!


Aha, gevonden!


Vandaag heb ik zin in dit 😋.Wachten op ontbijt


Achter deur nr. 1 zit ook al lekkers 😀!
Wat zal ik pakken?


Goudsbloemen, nom 😋!


Verder met verkennen, de keuken! De koelkast waar de lekkere groenten liggen, check ✅


En dit is de plek waar mammie elke ochtend naar toe spurt 😁🙈.
(Sorry voor de 'geweldige' kleuren, de enige kamer in huis die nog moet gerenoveerd worden).


Is dit wat ze een dwangbuis noemen 😄?


Ben benieuwd of hij zijn conditierichel gaat behouden. Hij is nog altijd flink in de rui op zijn flanken, neus en kontje. Maar wat een gemak als ik hem wil plukken! Hij blijft gewoon gewillig zitten. Alleen Fluffy was ook zo gemakkelijk. Zowel Snowy als Indy deden alsof ik hen ging vermoorden. Heerlijk hoor, dat het ook gemakkelijk kan!

Btw: het is nog altijd niet duidelijk waarom dit een conditierichel heet. Sommige beweren dat het een teken van een uitstekende conditie is, maar mijn ervaring is dat het juist bij konijnen met een zwakkere gezondheid naar voren komt (zowel mentaal als fysiek). Sommige zeggen dat het de rui is die daar samenkomt, maar ook daar zijn weinig bewijzen van. Kortom: meer vragen dan antwoorden. Deze foto is genomen toen hij nog samen was met Cookie. Op dit moment zie ik de richel bijna niet meer.


Maar hij heeft wel regelmatig van deze kettingen, ondanks Prozyme, lijnzaadbrokjes en plukken. Morgen ga ik naar de dierenwinkel en ga ik een kam halen die mij aangeraden is door een professionele konijnentrimmer (Jessica Sluis).


Hopelijk is mijn gewicht nà de feestdagen ook nog goed 😉. Zoals je ziet, is hij ook bijgekomen en dat mocht ook wel want zijn ribben waren iets te nadrukkelijk voelbaar.


Wanneer mag het eerste deurtje open?


Blijkbaar komt er iemand langs deze weg snoep aan huis brengen 😋. Maar alleen als ik braaf mijn schoentje zet, dus dan doe ik dat natuurlijk 😇.
Joepie, ik heb idd lekkers en een speeltje gekregen 😃!
En bedelen dat die rooie rakker kan 😁!Hoe kan ik "nee" zeggen tegen zulke lieve oogjes 😍?


Sunny ploft en slaapt diep


Sunny gooit met zakje goudsbloemen


Sunny bedelt en kruipt op schoot (als ik kerstfoto's wil maken).


Hier kun je de rest van zijn foto's bekijken: https://photos.app.goo.gl/HHXtXG9xvwfqgszL7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten