zaterdag 14 mei 2011

Fluffy's vervolg

Het is erg druk dus ik heb maar weinig tijd om de blog op geregelde tijdstippen aan te vullen. In de afgelopen 2 weken is er veel gebeurd en ik zal mijn best doen om alles te herinneren en te noteren.

Na de vorige blog ging het gelukkig weer bergop met Fluffy Smile. Ik kon niet geloven dat ze zoveel dagen aan een stuk zich goed kon voelen, hoewel ze toch erg actief was. Ze huppelt dagelijks door de hele woonkamer, en hoewel dat soms nog scheef gebeurt, lijkt ze er geen last van te hebben. Als het tijd is voor kruiden, kan er zelfs een sprintje af! Of ze nu door haar rechterpootje zakt of niet. Een filmpje:

Dieren leven in het heden en kennen natuurlijk de gevolgen niet van hun acties. Maar de gevolgen waar ik voor vreesde (weer een terugval van beweging en levendigheid) bleven uit. De goede periodes worden duidelijk langer en de mindere periodes korter. Er zijn zeker nog mindere periodes en wellicht zal ze nooit meer 100% de oude worden. Momenteel is ze ook in de rui dus haar lichaampje moet wel veel tegelijk aankunnen. Van bovenaanzicht zie je dat ze een krom rugje heeft als ze zit (haar poten staan hier normaal).


Maar ze is heel speels en haar oude persoonlijkheid komt terug. Daarbij krijgt ze ook flinke honger (dat zullen de anabolica zijn) en van de week trok ze zelfs grommend hooi uit Snowy's mondje. Daar was ik niet zo blij mee want ik ken de gevolgen als ze territoriale driften heeft. En ja hoor, ik zag weer enkele druppels bloed in haar plas Confused. Gelukkig kon ik de driften intomen en daarmee dus ook het bloed in de plassen.


Vreemd is wel dat haar gewicht nog steeds te wensen overlaat, het moet echt de leeftijd zijn, in combinatie met meer beweging. Twee weken geleden woog ze nog slechts 2,008 kg. Gisteren waren er 7 grammetjes bij. Ik zou graag een extra 100 grammen zien maar dat zal wellicht niet meer gebeuren. 

Mijn dierenarts was ook heel blij met haar evolutie. Want toen ze het filmpje in de vorige blog zag, wist ze niet welke behandelmogelijkheden er nog waren. Een bijkomende opsteker dat het beter met haar gaat, is dat ik nu al een tijdje Metacam aan het afbouwen ben. Ze kreeg 2x 0,4 ml metacam hond per dag. Iedere 4 dagen gaf ik 0,1 ml minder en hield ik de evolutie in de gaten, ik zag geen tekens van pijn. Sinds gisteren krijgt ze nog slechts 1x per dag 0,1 ml Metacam, dit hou ik weer 4 dagen vol, dan krijgt ze deze hoeveelheid om de dag en dan is het gedaan hiermee. A.s. donderdag krijgt ze haar 2de injectie anabole steroïden en iedere dag krijgt ze natuurlijk nog glucosamine. Dit zal voor de rest van haar leven zijn maar dat is niet erg want het werpt duidelijk vruchten af. De dierenarts zei ook al dat ik de werking hiervan niet mocht onderschatten! Bovendien is het erg gemakkelijk om medicijnen toe te dienen, we hoeven al niet meer met zijn tweeën te zijn, ze is een ontzettend flink konijntje Very Happy

Met haar oogje gaat het beter maar het blijft wel miniem tranen. Toch vind ik de nieuwe oogdruppels beter dan Oculoheel, deze zijn ook homeopatisch en heten Euphrasia. Ze zijn ook verpakt in aparte dosissen dus dat maakt ze gemakkelijk en voordelig in gebruik.


Fluffy heeft me wel behoorlijk laten schrikken! Als ze op haar zij ligt, ligt ze altijd op haar rechterzijde. Van de week lag ze op de linkerzijde en ik zag haar rechtervoet stijf in de lucht steken. Ik nam vlug een foto en dacht tegelijkertijd: "zo raakt ze nooit goed overeind". Mijn gedachten waren nog niet koud of ze begint hevig te spartelen in een poging om overeind te raken. Snowy schrikt zich een bult en zet het op een lopen. Ik gooi het fototoestel neer en snel naar haar toe. Is ze daardoor geschrokken? Ik weet het niet. Maar toen ik bij haar kwam, lag ze plots doodstil met wijd opengesperde ogen. Er ging een steek door mijn hart en ik kon even niet ademhalen. Op dat moment begon ze opnieuw te spartelen en zette ik haar vlug recht. Ik beschrijf het lang maar dit gebeurde in enkele seconden. Zij was het meteen weer vergeten (heerlijk, in het heden leven Wink), ze moest wel even op adem komen maar daarna ging ze gewoon door met haar leven. Ik had meer tijd nodig om het beeld op mijn netvlies los te laten...Nog enkele andere foto's van de afgelopen week:

 

 

 


Haar nieuw slaapvriendje:


Snowy is erg gevoelig en reageert op elke minieme verandering. Dat uitte zich in vreemde hoest/niesgeluiden, het leek wel alsof hij slijmen in de keel had. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij gisteren plots ook diarree. Hij weigerde ineens een stukje droog brood. Snowy die weigert te eten = alarm Shocked! Ik dacht aan gas omdat het zo plots kwam en zijn keutels gewoon goed waren. Maar ineens zag ik overal waar hij huppelde, bruine druppels liggen. En toen kwamen er weer heel gewone keutels naar buiten en gedroeg hij zich weer heel vrolijk. Hij heeft zich dus even slecht gevoeld maar waardoor is mij een raadsel.  Aan zijn voeding is niets veranderd, ik denk dat hij wat stress ervaren heeft door alle veranderingen. Misschien vindt hij ook dat hij minder aandacht krijgt? Hoewel ik mijn aandacht probeer te verdelen, krijgt Fluffy wel meer massages enz. Ik probeer het goed te maken hoor, op de dagen dat ik thuis ben, lukt dit me beter.
Gelukkig maakt hij nog elke dag binkies, dan weet ik dat hij zich uitstekend voelt. Hij weegt ook nog steeds 920 g, prima dus. Wel jammer dat hij niet meer buiten wil spelen zonder zijn vriendinnetje. Best wel schattig eigenlijk dat hij niet zonder haar kan. Hij genoot van de ice pod van de week.Hier wil ik ook nog even de tijd nemen om het sloopwerk van Chica te laten zien. Heeft ze flink haar best gedaan of niet Laughing? Ondertussen heeft ze een nieuw schommeltje maar tot nu toe vindt ze het nog niet interessant.Omdat Mika de laatste tijd hard begon te groeien, bestelde ik alvast een supergroot wiel voor haar. Maar de groei is weer gestopt en het wiel... is veel te groot voor haar kooi! Dus gebruik ik het maar in de speelbak, ze vindt het leuk maar ik denk niet dat ze nog zo groot zal worden als mama of papa Wink.


En bij het loslopen heeft ze leuke dingen ontdekt. Ik had pas mijn 2de paar konijnensloffen gewassen en ik moest ze nog in de kast zetten. Maar voor Mika waren ze erg leuk klimmateriaal Very Happy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten