zondag 7 oktober 2012

Dierendag 2012

Hoewel het hier iedere dag dierendag is, werden ze op 4 oktober nog extra verwend Very Happy. De foto die ik vorige keer plaatste met hun cadeautjes, klopte onverwachts niet helemaal. Ik verwissel het konijnenspeelgoed wekelijks om telkens opnieuw de hersenen te prikkelen. Zo besloot ik een mandje te zetten wat ik al jaren heb en waar noch Fluffy noch Snowy ooit naar omkeken. En nu... interesse vanaf de eerste seconde. Dus werd dit Snowy's dierendagcadeautje, hij vond het alleszins leuk Cool. En hij past er zo mooi in Very Happy.Ik ben ook nog wat aan het oefenen geweest met close ups van zijn betoverende oogjes Razz.


En bij verwennerij op dierendag hoort natuurlijk ook lekkers. Toevallig vond ik in de groentewinkel al boerenkool. Snowy is er dol op en dat werd natuurlijk smullen Razz!


Ook Chica kreeg een nieuw speeltje maar omdat zij zo een bang vogeltje is, moet ik dit altijd voorbereiden. Dus eerst moest het speelgoed naast haar kooi op de tafel liggen, zodat ze het van op een veilige afstand kon bekijken. Vervolgens legde ik het op haar schotel, om de één of andere reden is ze minder bang van iets wat ligt dan iets wat hangt. Zoals jullie op de foto's kunnen zien, komt ze nieuwsgierig maar op haar hoede een kijkje nemen.Hier lijkt ze te zeggen: "is dit echt voor mij?" Smile


Momenteel hangt het in haar kooi en de eerste minuten was ze inderdaad bang. De angst is nu weg maar voorlopig doet ze er ook niets mee. Jammer want die witte dingen zijn kalkblokjes en dat kan ze goed gebruiken. Ik denk immers dat ze binnenkort weer eitjes gaat leggen.
Ook van haar een close-up van haar mooie wangen Very Happy.


Mika mocht uiteraard ook niet vergeten worden. Ondanks haar gevorderde leeftijd, is ze nog steeds kwiek en actief. Wat me wel opviel (en haar fokker zag het ook op de foto's), is dat haar bovenvacht dunner aan het worden is. Mika heeft een beige ondervacht en die zie je in bepaalde houdingen duidelijker door haar donkere bovenvacht komen. Aanvankelijk maakte ik me zorgen omdat ik dacht dat ze mijt kon hebben. Maar het blijkt gewoon bij haar leeftijd te horen, ze is 1 jaar en 9 maanden. Het is de eerste donkere hamster die ik heb, dus daarmee had ik nog geen ervaring. Mocca (mijn 3de hamster, driekleur goud) had een donkere ondervacht en haar kleuren werden wat valer toen ze ouder werd. Weer wat geleerd dus.
Maar nu terug naar Mika en haar cadeautje Very Happy.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten